Γάκη Ερµίνα, Συµβουλευτική Ψυχολόγος (Μ.Α)

Η Ερµίνα Γάκη είναι Συµβουλευτική Ψυχολόγος (Μ.Α.). Σπούδασε Ψυχολογία (Β.Α.) στο Αµερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος – Deree College, πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές  στο Πανεπιστήµιο Keele της Αγγλίας στον τομέα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ψυχολογία της Υγείας στο ICPS College και εκπαιδεύεται στο Health and Wellness Coaching στο Athens Coaching Institute. Εργάζεται στον χώρο της ψυχικής υγείας από το 1987 µε άτοµα, οµάδες, οικογένειες και ζευγάρια.
Το θεωρητικό της υπόβαθρο βασίζεται στις αρχές και πρακτικές εφαρμογές της Προσωποκεντρικής κατεύθυνσης (Person-centered therapy), της Μορφολογικής θεραπείας (Gestalt therapy), της Ζωγραφικής (Art therapy) και της θεραπείας μέσω του σώµατος (Bodywork), με έµφαση στη φωνή.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον συντονισμό και υλοποίηση θεραπευτικών και εκπαιδευτικών σεµιναρίων και εργαστηρίων που αφορούν σε :

  • Συναισθηµατική  νοηµοσύνη, με έμφαση στις δεξιότητες της ενεργητικής ακρόασης, ενσυναίσθησης και γνησιότητας για την ανάπτυξη της αυτεπίγνωσης, και διαχείρισης σχέσεων στην προσωπική και επαγγελµατική ζωή,
  • Συνέργεια Φωνής με Σώμα, Νου και Συναίσθημα για Επαγγελματίες Υγείας και Επιχειρήσεις,
  • Νοημοσύνη της ηγεσίας με στόχο την αποτελεσματική λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία (Power Speaking),
  • Δεξιότητα ανάπτυξης δημόσιου λόγου (public speaking) σε ενδοεπιχειρησιακές ομάδες,
  • Επαγγελµατικό προσανατολισµό εφήβων και ενηλίκων,
  • Διδασκαλία βασικών αρχών ψυχολογίας στην ιδιωτική εκπαίδευση σε τμήματα Ανθρωπιστικών /Παιδαγωγικών Σπουδών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,
  • Διδασκαλία σε σχολές γονέων,
  • Εκπαιδευτικούς, Δημοσιογράφους, Πωλητές, Νομικούs.

Συνεργασία με Ψυχιάτρους – Νευρολόγους.

Συνεργασία με οµάδα γιατρών – ογκολόγων για την ψυχολογική στήριξη καρκινοπαθών.

Συνεργάτης της Ομάδας Φωνής (ΩΡΛ, Φωνοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές) για την επίδραση και αντιμετώπιση ψυχογενών αιτιών στις διαταραχές φωνής.

Εθελοντική συμμετοχή στα Μονοπάτια Απασχολησιµότητας που υλοποιεί το skywalker.gr (www.footstep.gr), για τη σπουδαιότητα της Φωνής ως εργαλείο Συναισθηματικής Νοημοσύνης και Κοινωνικής Δεξιότητας στον εργασιακό χώρο.

Συνεργασία με Σύµβουλο Καριέρας για θέµατα Επαγγελµατικού Προσανατολισµού για εφήβους και ενήλικες (www.career-design.gr).

Επίσης, έχει εργαστεί με αυτιστικά και ψυχωτικά παιδιά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Αυτιστικών Παιδιών.

Συμμετέχει σε συνέδρια, αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και από το 1995 εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές για ενημέρωση σχετικά με κοινωνικά και ψυχολογικά θέματα.