Απολογιστικό Δελτίο Τύπου HR Community Conference & Awards 2016

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «HR Community Conference & Awards 2016»

HR: Η μετάβαση από το terra στο micro, από την παγκόσμια κοινωνία στην κοινότητα, από την εργασία στην ευτυχία

Η αναγκαιότητα για μια κοινότητα στελεχών ανθρώπινου δυναμικού που θα συζητήσουν για τη μετάβαση από το terra στο micro, από την παγκόσμια κοινωνία στην κοινότητα, που θα τοποθετήσουν την παραγωγή αγαθών πριν από το κέρδος, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος δημιουργικής οικονομίας, που θα καταφέρουν να εναρμονίσουν τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς με τις δεξιότητες που σήμερα χρειάζονται, ήταν μερικά από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις εργασίες του HR Community Conference & Αwards 2016 που διοργάνωσε το Skywalker.gr την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στο Divani Caravel, στην Αθήνα.

Ο κ. Δημήτρης Φυντάνης, Business Continuity Manager του Skywalker.gr, στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ανάγκη ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος να παράγει κοινωνικά αγαθά πάνω από το κέρδος. «Θα συζητήσουμε για μια μετάβαση, από την υπακοή στη συμμετοχή, από την ανασφάλεια στην πρωτοβουλία και από τον φόβο στην προσπάθεια να συναντήσουμε συνθήκες που ευνοούν τη ζωή και την ευτυχία και λιγότερο που υπηρετούν μηχανισμούς».

Ο κ. Λεβετσοβίτης Νικόλαος, Α’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στον χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη να εναρμονιστούν οι δεξιότητες που είναι απαραίτητες σήμερα με τις ανάγκες που έχει η αγορά, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να δώσει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις με νέες ιδέες, καινοτόμες, νέων τεχνολογιών. «Καταντήσαμε χώρα αναντιστοιχιών. Αναντιστοιχία παραγωγής – κατανάλωσης, φόρων και φοροδοτικής ικανότητας, επενδύσεων και γραφειοκρατίας, δημόσιας διοίκησης και αναγκών της κοινωνίας, παιδείας και κοινωνίας».

Στο Panel I: «Η Μεγάλη Εικόνα» με συντονίστρια τη Μαρία Γεωργαλά, Κοινωνιολόγο– Σύμβουλο Σταδιοδρομίας DEA Επικοινωνίας & Πληροφορίας – GCDF της Career Design συμμετείχαν οι ομιλητές: Δημήτριος Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος ΑγροΝέα, Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Ομότιμη Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Περιβολάρη Βάλια, Διευθύντρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού – Περιφέρεια Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Ernst & Young, Τσαρούχης Γιάννης, Senior Account Manager, HCM Applications της Oracle Hellas και Αλεξοπούλου Γεωργία, Recruitment Manager της Adecco HR.

Η κα Παπαλεξανδρή μίλησε για τις κύριες τάσεις που εμφανίζονται στο εργασιακό τοπίο διεθνώς και τη μετάβαση από το macro στο micro. Παρουσιάζονται σήμερα μεγάλες δημογραφικές ανισότητες, έκρηξη στην ψηφιακή τεχνολογία και στα social media, αλλά παράλληλα σημαντικές ελλείψεις σε γνώσεις και δεξιότητες σε αυτόν τον τομέα. Ο κ. Τσαρούχης αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην εξάρτηση που έχουμε από την τεχνολογία, είτε ως καταναλωτές είτε ως εργαζόμενοι. Πιο συγκεκριμένα, για τη διαχείριση των Big Data από τις επιχειρήσεις προς όφελος των εργαζομένων θα οδηγήσει σε ένα παραγωγικό και ευτυχισμένο εργατικό δυναμικό. Η κα Περιβολάρη μίλησε για την εναρμόνιση της διαφορετικότητας, για την ιδιαίτερη σημασία που έχει η δημιουργία κουλτούρας ομαδικότητας. Για την ανάγκη να αναδειχθεί ότι η διαφορετικότητα τελικά αποτελεί πλεονέκτημα, καθώς δίνει προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο προϊόν. Η κα Αλεξοπούλου επικέντρωσε την ομιλία της στην κινητικότητα των ταλέντων. Η αναγκαιότητα που υπάρχει σήμερα, είναι ένα ικανό εργατικό δυναμικό, που θα έχει τις απαραίτητες δεξιότητες και συμπλήρωσε ότι η κινητικότητα των ταλέντων είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία παγκόσμιων δικτύων γνώσης, καθώς επίσης και για την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στις κοινότητες και τα δίκτυα, τονίζοντας ότι η κοινωνική οικονομία είναι η ικανοποίηση των αναγκών και ότι στο μέλλον θα μιλάμε για μιλάμε για μια διαφορετική κοινωνία.

Στο Panel II: «Η Ελληνική Αντίληψη της Πραγματικότητας» με συντονιστή τον κ. Κώστα Κετσιετζή, Δημοσιογράφο του insider.gr, συμμετείχαν οι ομιλητές: Άννα Καραδημητρίου, Αντιπρόεδρος & Γενική Διευθύντρια Adhoc Ερευνών της Focus Bari, Αντώνιος Καλέντζης, Ψυχολόγος, Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Δημήτρης Καλούπης, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Ερατώ Παρασχάκη, Head of Talent and Career Management στην Manpower Group.

Η κα Καραδημητρίου, παρουσιάζοντας έρευνα της Focus Bari με τίτλο «Είμαστε στην εποχή του Phy-gital: and now what?», τόνισε ότι το Phy-gital είναι η πραγματική συνύπαρξη ψηφιακού και μη ψηφιακού κόσμου, η οποία μας επηρεάζει καθημερινά. Ο κ. Καλέντζης μίλησε για τον επαγγελματικό προσανατολισμό ατόμων με ψυχικές διαταραχές και για την απαίτηση της εποχής να αντιστοιχίζονται οι δεξιότητες του πάσχοντα με τις κατάλληλες εργασίες. Ο κ. Καλούπης μίλησε για την εμπειρία των Ελλήνων Προσκόπων στην εξέλιξη κοινοτήτων και δικτύων της ελληνικής κοινωνίας, αναφέροντας ότι οι εθελοντές επωφελούνται από τις ευκαιρίες προσφοράς και δημιουργικότητας που προκύπτουν. Η κα Παρασχάκη παρουσιάζοντας έρευνα της Manpower Group με τίτλο «Έλλειψη Ταλέντου 2015» η οποία πραγματοποιήθηκε παγκοσμίως, τόνισε ότι οι παγκόσμιες τάσεις επηρεάζουν και το τοπικό επίπεδο. Στην Ελλάδα υπάρχει δυσκολία στην κάλυψη αναγκών σε επιχειρησιακό επίπεδο, κατατάσσοντάς την, στην 6η θέση σε έλλειψη ταλέντου, έναντι της 19ης περσινής. Η έλλειψη εμπειρίας επαγγελματικών και τεχνικών δεξιοτήτων είναι οι βασικοί λόγοι από τους οποίους προκύπτει η σημερινή κατάσταση.

Ο κ. Πέτρος Πολυχρόνης, Διευθυντής του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α.), Θεραπευτής Ομάδας και Οικογένειας και Παιδοψυχίατρος, εστίασε στα ζωντανά συστήματα, προσεγγίζοντας παράλληλα και τον άνθρωπο που δρα μέσα σε αυτά. Ανέφερε ότι η συνεργασία και η προσπάθεια για ένταξη όσων περισσότερων ανθρώπων στα ζωτικά συστήματα είναι απαραίτητο συστατικό, εάν θέλουμε να επιτύχουμε την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα. «Η κοινωνία μας πρέπει να ξεφύγει από την κανονικότητα. Το σημαντικό είναι ακόμα και αν υπάρχει διαφωνία σε μια ομάδα αυτή να συνεργαστεί». Υπογράμμισε ότι η κρίση αποτελεί ευκαιρία για να πάμε ένα βήμα παρακάτω και όχι για να γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση. Για να γίνει η μετάβαση απαιτείται η αποσταθεροποίηση. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ανάφερε ότι το σημαντικό στοιχείο επιχειρηματικής βιωσιμότητας είναι: οι εργαζόμενοι να αισθάνονται μέλη μιας κοινότητας, όπου έχουν τη δυνατότητα να εκφράζονται και η εταιρία να δέχεται τις καινούργιες ιδέες και τους ανθρώπους, προσπαθώντας να αποκτήσει διαλογική σχέση μαζί τους.

Στο Panel III: «Οικοσύστημα: Τάσεις στην Εργασία και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού» με συντονιστή τον κ. Βασίλη Αϊβαζίδη, MSc, PhDc, Σύμβουλο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Λειτουργό Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας, συμμετείχαν οι ομιλητές: Λήδα Σγουράκη, Branch Manager Professionals, της Randstad, Μανώλης Λαμπόβας, Strategic Development Manager στην HePIS, Νίκος Πρατσίδης, Manager Principal People στην Work-Hellas, Ιουλία Δεσποινούδη, Project Manager & Communication Specialist στην ISON, Χριστίνα Μαζουροπούλου, Senior Account Manager στην Hellas EAP.

Η κα Σγουράκη παρουσιάζοντας για πρώτη φορά την έρευνα της Randstad με θέμα «HR Trends & Salary Report» ανέφερε ότι από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις: 58% αναμένει ανάπτυξη, 65% σκοπεύει να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, 35% σκοπεύει να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωρινού προσωπικού και 57% υποστηρίζει ότι οι μισθοί διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα με προηγούμενα χρόνια.

Η κα Σγουράκη υπογράμμισε ότι η κυριότερη πρόκληση για το 2016 είναι η αύξηση της απόδοσης και της παραγωγικότητας, σε συνάρτηση με μια διοίκηση που εμπνέει τους εργαζόμενους, διατηρεί το ταλέντο και παρέχει άρτιο περιβάλλον εργασίας. Ο κ. Λαμπόβας μίλησε για το παράδοξο να υπάρχουν αυτή τη στιγμή 500.000 κενές θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη, οι οποίες δεν καλύπτονται εξαιτίας της απουσίας κατάλληλου εργατικού δυναμικού. Στην Ελλάδα, ενώ το ποσοστό ανεργίας στους νέους ακουμπάει το 50%, υπάρχουν 1.500 κενές θέσεις εργασίας. Το ζητούμενο είναι να στραφεί ο κόσμος προς τις ψηφιακές δεξιότητες με σκοπό να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Η κα Δεσποινούδη μίλησε για την ανάγκη να αναπτυχθούν τα soft skills στο υπάρχον δυναμικό, καθώς και για τη σημασία των ψυχομετρικών test, προκείμενου να γίνονται πιο στοχευμένες προσλήψεις. Η κα Μαζουροπούλου ανέφερε ότι πρέπει οι εταιρίες να αναπτύξουν ένα ψυχολογικά υγιές εργασιακό περιβάλλον, ώστε να πετύχουν μεγιστοποίηση της παραγωγικότητάς τους. Οι εταιρίες χρειάζονται εσωτερικά προγράμματα στη στήριξη της ψυχικής υγείας. Ο κ. Πρατσίδης υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί ο κατάλληλος υποψήφιος, καθώς σήμερα είναι απαραίτητος ο συνδυασμός προσόντων, με σημαντικότερο αυτό της προσαρμογής στις νέες συνθήκες. Συμπλήρωσε ότι δεν είναι μόνο δύσκολο να βρεθεί το κατάλληλο στέλεχος, αλλά και να καταφέρει μια εταιρία να το κρατήσει.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν κόμβοι συμβολής εμπειρίας HRM με την υποστήριξη των facilitators του Α.Κ.Μ.Α.. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο και θα συμπεριληφθούν στο Hellenic HR Community Report. Τους κόμβους υποστήριξαν οι: η κα Δάφνη Δαυίδ, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας, η κα Παναγιώτα Δημοπούλου, Ψυχολόγος, M.Sc. Θεραπεύτρια Ομάδας και Οικογένειας, η κα Λίνα Καΐρη, Ψυχολόγος MA, Ψυχοθεραπεύτρια, η κα Ελένη Κοτσώνη, MSc PhD Συστημική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, ο κ. Αλέξης Μπράιλας, Εκπαιδευτικός – Ψυχολόγος, ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος, Ψυχοθεραπευτής – Εκπαιδευτής Ενηλίκων, η κα Ειρήνη Παπατρέχα, Ψυχολόγος, η κα Αφροδίτη Ραλλάτου, Ψυχολόγος M.Sc., Οικογενειακή Θεραπεύτρια και η κα Βαρβάρα Στεφανάκου-Ρεκλείτη, MSc Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας και Ομάδας.

Βιωματικό παιχνίδι από τον κ. Στέλιο Καλαθά, Ηθοποιό, Σκηνοθέτη και Εμψυχωτή: έδωσε έμφαση στη συναισθηματική διαλεκτική, μέσα από τα 7 βασικά συναισθήματα.

Η διοργάνωση του HR Community Conference & Awards 2016 πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή των:

Επιστημονική υποστήριξη: Αθηναϊκό  Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (A.K.M.A.)

Υπό την αιγίδα: Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.), Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.)

Xορηγοί: Randstad, EY, Oracle

Υποστηρικτές: Career Design, Ιωάννα Λαγουμίδου & Συνεργάτες, VSN HUB, ICF Greece, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Focus Bari, Owiwi, Hellenic American College, ISON Psychometrica, Human Factor, Συναισθηματική Διαλεκτική

Υποστηρικτές Λειτουργίας: Shirtaki.com, Κρασιά Καραβάνα, Armatim, Entypa.net, Soundworks Audiovisual, Divani Caravel Hotel

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ημερησία, Insider.gr, SBC ΤV, Palo, Startupper.gr, Επιχειρώ, Εmea.gr, In2life.gr

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε: κα Μαίρη Κατσαπρίνη, Events Marketing Director, Skywalker.gr, 210 9730280, εσωτ. 208, mkatsaprini@skywalker.gr.