Ντόρα Αγγελοπούλου

Ντόρα Αγγελοπούλου

ΝΤΟΡΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Founder | Learning & Development Architect στην εταιρεία Game Tree

Η Ντόρα Αγγελοπούλου εργάστηκε ως Full-time Trainer και ως Learning Consultant σε μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς, διανύοντας χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης και βοηθώντας αντίστοιχο αριθμό εργαζόμενων στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξή τους. Με όραμα την παροχή εκπαιδευτικών εμπειριών πέρα από τα συνηθισμένα, έχει ιδρύσει την εταιρεία Game Tree, που δραστηριοποιείται στην ενδοεπιχειρησιακή Εκπαίδευση & Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα soft / social skills, με γνώμονα τις βιωματικές τεχνικές μάθησης και το εκπαιδευτικό παιχνίδι. Κατά την επαγγελματική πορεία της, έχει σχεδιάσει και εκπονήσει εκπαιδευτικά προγράμματα μεγάλης κλίμακας, λαμβάνοντας τιμητικές διακρίσεις για το έργο της. Η Ντόρα έχει ολοκληρώσει σπουδές στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει Diploma in Positivity Coaching (Personal & Executive) πιστοποιημένο από τον ICF, είναι μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.

Άννα Βαφειάδου

Άννα Βαφειάδου

Μουσικοπαιδαγωγός με ειδίκευση στον Πολιτιστικό Σχεδιασμό (Diploma in Piano Performance NCoA, MSc Enviromental Design of Cities and Buildings HOU, MSc in Agricultural Engineering ΑUA).

Σχεδιάζει καινοτόμα  εκπαιδευτικά προγράμματα και γέφυρες επικοινωνίας. ‘Το παιχνίδι των πλήκτρων’ είναι μια κιναισθητική μέθοδος επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης ατόμων με διαφορετικούς ρυθμούς (piano4all).

Το πρόγραμμα ‘από την Τέχνη στην Τεχνολογία’ υλοποιείται από το 2013 (art2tech, stream vs steam).

Εμνεύστηκε τον κύκλο ‘…οι Τέχνες αλλιώς…’ με παρεμβάσεις στον Αστικό χώρο που ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων στα εγκαίνια του ‘Πάρκου για το Παιδί και τον Πολιτισμό’ και υλοποιήθηκε από την Κοιν. Σ. Επ. Myrtillo (2015-16).

To 2016 ίδρυσε την ΗeterArt και διακρίθηκε στο Hack the Camp της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στα Best City Awards (2016, 2017), στα Educational Business Awards 2017 και στο Social Growth της ΕΡΤ.

Από το 2017 υποστηρίζεται από το πρόγραμμα SOCIAL DYNAMO του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Συνεργάζεται με τα προγράμματα SynAthina, Open Schools, Designed for Better Learning και MAKERSPACE στο Σεράφειο | Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων.

Συμμετείχε στο Nordic Urban Lab στο Helsinki και από τον Απρίλιο του 2018 συντονίζει την πρωτοβουλία στην Αθήνα με μια σειρά ανοιχτών διαλόγων και εργαστηρίων σε συνεργασία με τη Metropolis.dk,  ενθαρρύνοντας τις ανταλλαγές ιδεών και πρακτικών μεταξύ των Βορείων χωρών και τις Ελλάδας στο χώρο της έρευνας, της εκπαίδευσης, των δημιουργικών βιομηχανιών και της κοινωνικής καινοτομίας.

Καλλιτεχνική Δ/ντρια του Lost in Jazz στην Αθήνα και το Πήλιο.

Γιώργος Βεϊνόγλου

Γιώργος Βεϊνόγλου

Γιώργος Βεϊνόγλου, Εμπορικός διευθυντής ICON Platforms.

Αναλυτής συστημάτων λογισμικού και διαχειριστής έργων σχεδίασης και ανάπτυξης λογισμικού.

Εστιάζεται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προϊόντων και λύσεων πληροφορικής σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς και στη διαχείριση ομάδων υψηλής απόδοσης.

Γεωργαλά Μαρία

Γεωργαλά Μαρία

MSc Επικοινωνιολόγος
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Ανάπτυξης Σταδιοδρομίας – Mentor Επιχειρηματικότητας -Global Career Development Facilitator
Συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας

Η Μαρία Γεωργαλά σπούδασε Κοινωνιολογία, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημοσιογραφία στην Αθήνα. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Παρίσι στον τομέα της Επικοινωνίας και Πληροφορίας. Κατέχει την επαγγελματική πιστοποίηση, Σύμβουλου Σταδιοδρομίας, GCDF (Global Career Development Facilitator) ( http://www.cce-global.org/GCDF),από τον Διεθνή Οργανισμό NBBC. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην κατάρτιση ενηλίκων και στον επιχειρηματικό τομέα με εξειδίκευση στις Νέες Τεχνολογίες / Τηλεπικοινωνίες. Δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Ενηλίκων και Εφήβων. Δουλεύει με βιωματικό τρόπο με άτομα και ομάδες στους τομείς της επαγγελματικής μετάβασης, της λήψης απόφασης, της γυναικείας επιχειρηματικότητας (crafting), της ανάπτυξης Δεξιοτήτων Ζωής και Εταιρικής Κουλτούρας με στόχο τη βιωσιμότητα Οργανισμών και Επιχειρήσεων. Είναι επιστημονική υπεύθυνη στα Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας και Απασχολησιμότητας και στα συνέδρια που διοργανώνει η εταιρεία www.skywalker.gr. Έχει εκπαιδευτεί στην Εισαγωγική Συστημική Προσέγγιση Συμβουλευτικής στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Είναι Αντιπρόεδρος της ΧΕΝ Ελλάδος και μέλος της ΕΛΕΣΥΠ. Είναι συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας.Αρθρογραφεί σε  έντυπα και ηλεκτρονικό ΜΜΕ

Linked in: http://www.linkedin.com/pub/maria-georgala/22/52a/299

Site: http://www.career-design.gr

Βασίλης Ζορμπάς

Βασίλης Ζορμπάς

O Βασίλης Ζορμπάς είναι χημικός μηχανικός και κάτοχος ΜΒΑ από το πανεπιστήμιο του Leicester. Είναι ειδικός στη διοίκηση παραγωγής, τον προγραμματισμό και τη μείωση κόστους.
Έχει ηγηθεί μεγάλων projects επανασχεδιασμού της εφοδιαστικής αλυσίδας στην εταιρεία Coca Cola Hellenic. Στην CCH το διάστημα 2000-2014, ανέλαβε θέσεις ευθύνης όπως Προϊστάμενος παραγωγής, Διευθυντής Προγραμματισμού Αναψυκτικού και Διευθυντής Project Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Συμμετείχε στον σχεδιασμό και υλοποίηση εφαρμογών του SAP για Προγραμματισμό Παραγωγής-Αποθήκης-Διακίνησης για 7 χώρες της CCH.

Ως σύμβουλος βιομηχανίας παρέχει υποστήριξη σε θέματα συστημάτων και δομών διοίκησης, προγραμματισμού παραγωγής, συστημάτων απόδοσης, διοίκησης πωλήσεων και business intelligence. Είναι partner στην εταιρεία Verallis που εξειδικεύεται στη μείωση κόστους.

Γιώργος Καπούλας

Γιώργος Καπούλας

Στέλεχος με εμπειρία 22 ετών στην Ελλάδα και το εξωτερικό στην ανάπτυξη και εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού, στη διοίκηση πωλήσεων και την επιχειρησιακή ανάπτυξη, καθώς και στη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Έχει ειδικευθεί και διακριθεί στον τομέα της βιωματικής εκπαίδευσης επί σειρά ετών μέσω και του ρόλου του ως General Manager της ΕΥ ΖΗΝ Greece.

Η πολύχρονη δράση σε αυτή την κατεύθυνση σε συνδυασμό και με την εξαιρετικά καλή γνώση των συνθηκών εργασιακού περιβάλλοντος και αναγκών των εταιρειών για ανάπτυξη People skills, οδήγησε στη δυνατότητα να δημιουργεί και να σκηνοθετεί καινοτόμα ίδια προϊόντα που να εξυπηρετούν το σκοπό αυτό και να προσαρμόζονται στις εκάστοτε ανάγκες των έργων.

Η ΕΥ ΖΗΝ Greece με γνώμονα το motto της «Travel & Experience Designers», πρωτοπορεί στο χώρο των εταιρικών βιωματικών, διαδραστικών υπηρεσιών από το 1991, έχοντας παράλληλα διευρύνει το portfolio των υπηρεσιών της παρέχοντας υπηρεσίες MICE (meetings, incentives, conferences, events) και σε εταιρείες από το εξωτερικό που εμπιστεύνται την Ελλάδα για την πραγματοποίησή τους.

Κώστας Καρπούζης

Κώστας Καρπούζης

Ο Κώστας Καρπούζης είναι διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του ΕΜΠ (ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ) και Head of Games Programming στη SAE Athens. Από το 1998 έχει εργαστεί σε πάνω από 20 ερευνητικά προγράμματα Ευρωπαϊκής και Ελληνικής χρηματοδότησης στους τομείς της συναισθηματικής υπολογιστικής (affective computing) και των παιχνιδιών σοβαρού σκοπού (serious games), όπως το Siren που ψηφίστηκε σαν καλύτερο εκπαιδευτικό παιχνίδι για το 2013 από το Games and Learning Alliance Network of Excellence, και το iRead, που παρήγαγε το Navigo, το παιχνίδι που κέρδισε τον διαγωνισμό GALA Serious Games competition για το 2018. Είναι μέλος του ΔΣ του συνεργατικού σχηματισμού gi-Cluster του Corallia, μιας κοινοπραξίας 50+ επιχειρηματικών και ακαδημαϊκών φορέων από τους τομείς του ψυχαγωγικού λογισμικού και των συναφών βιομηχανιών, και πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΕΜηΠΕΕ)

Δημήτρης Κουτσομήτσος

Δημήτρης Κουτσομήτσος

Ο Δημήτρης Κουτσομήτσος είναι Game Designer και ιδρυτής και CEO της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών Tamasenco. Ήδη από το 2012 η εταιρεία επικεντρώθηκε στα παιχνίδια για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, με την παραγωγή παιχνιδιών όπως το Wild West Saga και το Guess Word Puzzle.

Ιωάννης – Άγγελος Λιάτσος

Ιωάννης – Άγγελος Λιάτσος

HR Management Consultant, Owner of Great Escape Rooms, Alternative Entertainment, Ederlezi Living & Shareholder of Kastelorizo Group

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Eίναι κάτοχος ΒΑ in Business Management από το Teesside University και ΜΑ in HR Management & Consulting από το Lancaster University.

Είναι ιδιοκτήτης- μέτοχος των εταιριών Alternative Entertainment, Great Escape Rooms, Ederlezi Living και του Ομίλου Καστελόριζο. Έχει εργαστεί ως HR Manager στη Yorkshire Bank, με θεματικό αντικείμενο Evaluation of Learning & Knowledge contribution to sustain Competitive Advantage. Είναι Escape Room Developer κι επίσης εργάζεται ως HR Management Consultant με εξειδίκευση στο Succession Process in Multigenerational Family Businesses, στο Organizational Learning and Knowledge Management και στo Team Building.

Βασίλης Μηνούδης

Βασίλης Μηνούδης

Πρώην διεθνής αθλητής της πετοσφαίρισης. Γεννήθηκε στις Σέρρες και μεγάλωσε στην Καβάλα, όπου έκανε και τα πρώτα αθλητικά του βήματα στην πετοσφαίριση..

Αγωνίστηκε στην Εθνική Ελλάδος (σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες) και σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Πανελλήνιο, Πάτρα, Λαμία, Ρέθυμνο κ.α. Κατέκτησε 5 Πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα Ελλάδος.

Επί 9 χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην εκπροσώπηση των αμειβόμενων αθλητών πετοσφαίρισης, υπηρετώντας τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Α.Π.) σε Ελλάδα και Ευρώπη, από διάφορα πόστα (Ταμίας, Δ/ντής, Πρόεδρος).

Η πολύχρονη επιτυχημένη παρουσία του και η αφοσίωσή του, οδήγησαν,  τo 2017, στην εκλογή του ως μέλος του ΔΣ της EUAthletes (European Elite Athletes Association), της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊων Αθλητών της Ευρώπης, που εκπροσωπεί περίπου 15.000 ευρωπαϊους αθλητές.

Μεταξύ άλλων πέτυχε ο ΠΑ.Σ.Α.Π. να συμμετέχει σε 5 ευρωπαϊκά προγράμματα με πολύ υψηλές βαθμολογίες υλοποίησης.

* PROTECT INTEGRITY [7] – _“Educating elite Athletes on Match Fixing”_  (EAC-2012-0553)
* PDM – _Players Development Manager Exchange Project_ (EAC-2013-0491)
* 2016 PROTECT INTEGRITY (567108-EPP-1-2015-2-NL-SP-SCP)
* SWAFE – _Supporting Women Athletes From Europe_(579611-EPP-1-2016-1-NL-SPO-SSCP)
* PROTECT INTEGRITY PLUS (590549-EPP-1-2017-NL-SPO-SCP)

Ταυτόχρονα συμμετείχε σε διάφορα Συνέδρια και Επιτροπές της Ε.Ε. με έμφαση στον Κοινωνικό Διάλογο και την Ισότητα στον χώρο του Αθλητισμού.

Ο τομέας που τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα, με τον οποίο ασχολήθηκε και με την διπλωματική του εργασία στο Μεταπτυχιακό του, είναι η επαγγελματική αποκατάσταση και η ψυχολογική προετοιμασία των αθλητών στην μετά τον αθλητισμό ζωή.

Ταυτόχρονα το 2017, επιλέχθηκε ως μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

ΣΠΟΥΔΈΣ:
– BΑπόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών
– Msc  στην «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων»

ΝΥΝ ΙΔΙΌΤΗΤΕΣ:
– Μέλος ΔΣ EUAthletes (European Elite Athletes Association)
– Μέλος ΔΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων
– Ανθυποπλοίαρχος στο Λιμενικό Σώμα

Ιωάννης Νικολάου

Ιωάννης Νικολάου

Ο Ιωάννης Νικολάου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών και Διευθυντής Έκδοσης (Editor-In-Chief) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού International Journal of Selection and Assessment. Είναι συγγραφέας βιβλίων στον χώρο της Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων και έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Διδάσκει σχετικά μαθήματα τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, για τα οποία έχει τιμηθεί με Αριστεία Διδασκαλίας, ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού (PeopleCert, Στέγη Ελληνικής Βιομηχανίας, Εθνική Τράπεζα, Emporiki Bank, Kantor, κλπ.) και ενδοεπιχειρησιακών προγραμμάτων εκπαίδευσης στελεχών σε επιχειρήσεις (π.χ. Menarini, Metro, OTE Academy, EFG Eurobank, Intracom, Pfizer, SEAT, Infote, Δωδώνη, Lion Hellas, ΑΒ Βασιλόπουλος, κλπ). Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών φορέων, συν-ιδρυτής του European Network of Selection Researchers (ENESER), όπως και του εθελοντικού οργανισμού mentoring προς αποφοίτους Job-Pairs (http://www.job-pairs.gr).

Ειρήνη Ν. Νικολαΐδου, PCC

Ειρήνη Ν. Νικολαΐδου, PCC

Professional Certified Coach – PCC by ICF | Certified mBIT Personal & Executive Coach | Σύμβουλος HRM & Επικοινωνίας | HRM-Business Mentor | Change Facilitator & Εισηγήτρια σε Ενδοεπιχειρησιακά & Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ενηλίκων.

Με πλέον των 25 ετών επαγγελματική και εργασιακή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις εταιριών και οργανισμών ως Διοικητική Διευθύντρια, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και Επικοινωνίας, έχει παράλληλα αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε στελέχη επιχειρήσεων. Έχει δημιουργήσει την εταιρία Moving Minds PC μέσα από της οποίας τα πρωτοποριακά προγράμματα, προσφέρει υπηρεσίες Coaching, Mentoring και Grounding©. Έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 2.500 στελέχη επιχειρήσεων σε περισσότερες από 2.000 ώρες coaching και 700 ώρες mentoring.

Διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στους τομείς Αυτογνωσίας, Προσωπικής Ανάπτυξης και Συμβουλευτικής, Ανάπτυξης Ηγεσίας, Διαχείρισης της Απόδοσης, Διοίκησης των Αλλαγών, E.Q., Στρατηγικής και Οργάνωσης. Εκπαιδεύει, προπονεί και καθοδηγεί ενήλικες και στελέχη για Υπεραποδόσεις, Αυτοβελτίωση, Προσωπική Καταξίωση και Αυτοεπίγνωση. Ασχολείται συστηματικά με την ανάπτυξη ανθρώπινων ικανοτήτων και τεχνικών που μπορούν να βελτιώσουν προσωπικές επιδόσεις, «ανοίγοντας» δρόμους προσωπικής επιτυχίας και αυτοπραγμάτωσης.

Με μεθοδολογία εστιασμένη στη λύση και όχι στο πρόβλημα –Solution Focus approach– και  mBraining (multiple brains), υποστηρίζει τα άτομα να προσεγγίσουν τη δική τους εσωτερικότητα. Μέσω προκλητικής για τη σκέψη προσέγγισης, θέτει σε αμφισβήτηση το σύστημα πεποιθήσεων του ατόμου, προκειμένου να μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου Όνειρα, Στόχους και Προορισμούς, με βασικό εφόδιο την Θετική Σκέψη και την Πίστη στα Δυνατά του Σημεία.

Επίσης, ενδυναμώνει και καθοδηγεί στελέχη, αναφορικά με τις τάσεις της αγοράς εργασίας, το εύρος των επιλογών τους, τις τεχνικές αναζήτησης, τη συνέντευξη καθώς και την διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων.

Είναι πτυχιούχος Marketing & Επικοινωνίας από το Business College of Athens (BCA), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στo International Human Resource Management από το London Metropolitan University, κάτοχος Diploma in Life Coaching από το Eθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), κάτοχος Diploma in Business Coaching από την International e-learning Academy, εξειδικευμένη Professional Certified mBIT Coach (Multi Braining Integration Techniques) από την mBraining International και πιστοποιημένη Points of You® Practitioner Coach.

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος Δ.Σ. ως Πρόεδρος 2018 του International Coach Federation – Greece Charter Chapter (ICF) και μέλος των: SOL World Organization, European Mentoring & Coaching Council (EMCC), Hellenic Coaching Association (HCA), Association for Coaching (AC), Institute of Coaching (IoC) Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος (ΣΔΑΔΕ) και των Job Pairs & Women on Top Δικτύου Μεντόρων.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών 28 και 22 ετών.

To motto της: Ποτέ μην παρατάς κάτι που πραγματικά θέλεις! Είναι δύσκολο να περιμένεις,  αλλά ακόμη πιο δύσκολο να μετανιώνεις

Μιχάλης Παπαγαθαγγέλου

Μιχάλης Παπαγαθαγγέλου

Ο Μιχάλης ασχολείται με το game development από το 2012 κυρίως μέσω της βασικής του ιδιότητας ως Game Designer. Όντας συνιδρυτής της εταιρίας Traptics έχει συμμετάσχει στη παραγωγή πάνω από 20 παιχνιδιών διαφόρων τύπων σε όλες τις ευρέως γνώστες πλατφόρμες. Στην Traptics σχεδιάζουν τόσο τα δικά τους παιχνίδια όσο και παιχνίδια για άλλες εταιρίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, είτε αυτά είναι εκπαιδευτικά είτε εμπορικά.

Νάνσυ Παπαλεξανδρή

Νάνσυ Παπαλεξανδρή

Η Νάνσυ Παπαλεξανδρή είναι Ομ. Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2001-2007) και εκπρόσωπος της Ελληνικής Συνόδου Πρυτάνεων στην Ένωση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. Έχει ιδρύσει και έχει διευθύνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη  Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (2002-2011) στο οποίο συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως Ακαδημαϊκή Συντονίστρια. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και έλαβε Μasters από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ) και Διδακτορικό (PhD) από το Πανεπιστήμιο του Bath (Αγγλία). Έχει διδάξει σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα του ΟΠΑ, του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ελληνικού Διεθνούς Πανεπιστημίου, καθώς και ως επισκέπτρια σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων σε διεθνή περιοδικά, συμμετέχει σε διεθνείς μελέτες για τη συγκριτική Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, την Οργανωσιακή Κουλτούρα και την Ηγεσία και έχει οργανώσει μία σειρά από διεθνή συνέδρια. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛΕΓΥΠ).

Κώστας Παπαχριστόπουλος

Κώστας Παπαχριστόπουλος

O Κώστας Παπαχριστόπουλος (PhD, CPhychol/BPS), εργασιακός/οργανωσιακός ψυχολόγος,  είναι ιδρυτής της Cocreate,  μεταδιδακτορικός ερευνητής του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ και διδάσκων μαθήματα οργανωσιακής ψυχολογίας & συμπεριφοράς στο ΟΠΑ, στο ΕΚΠΑ, στο EMΠ και στο ΕΑΠ. Tα τελευταία 15 χρόνια έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης σε οργανισμούς/επιχειρήσεις και σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Αθηναίων, ΑΔΕΠ, ΚΔΕΠ κ.ά.), έχει διδάξει σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα (ΕΑΠ, Πάντειο Πανεπιστήμιο, ΕΚΠΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΤΕΙ Πατρών & Μεσολογγίου κ.ά.) και έχει συνεργαστεί με οργανισμούς συμβουλευτικής, ανθρώπινου δυναμικού, απασχόλησης και καινοτομίας καθώς και στο χώρο του σχεδιασμού /υποβολής και υλοποίησης προγραμμάτων αστικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ανάπτυξης. O Κώστας έχει κάνει προπτυχιακές σπουδές στη Ψυχολογία και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, στη Συμβουλευτική και στην Οργανωσιακή Ψυχολογία (Ph.d). Τα τελευταία δέκα χρόνια εκπαιδεύεται στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου στη συστημική θεωρία και την εφαρμογή της σε διάφορα πλαίσια (π.χ. θεραπεία, διεργασία ομάδας, οργανισμοί). Είναι μέλος σε σειρά επιστημονικών συλλογών στην Ελλάδα και το εξωτερικό (π.χ. EAWOP, APS, ΕΛΨΕ, ΕΛΕΣΥΠ) και τα τελευταία δύο χρόνια συν-συντονιστής του κλάδου Εργασιακής – Οργανωσιακής Ψυχολογίας της ΕΛΨΕ.  Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην παρακίνηση και την ευημερία στον εργασιακό χώρο, σε ζητήματα οικονομικής ψυχολογίας (π.χ. αμοιβές και συνεργασία), στη συστημική προσέγγιση και στη δημιουργικότητα/καινοτομική συμπεριφορά στη διοίκηση των οργανισμών.

Ελίνα Ροϊνιώτη

Ελίνα Ροϊνιώτη

Η Ελίνα Ροϊνιώτη είναι κοινωνιολόγος και ερευνήτρια στο χώρο των ψηφιακών παιχνιδιών. Έχει λάβει το διδακτορικό της δίπλωμα από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού (ΕΜΠΟ) του Παντείου Πανεπιστημίου, με ερευνητικά ενδιαφέροντα τη μελέτη του χώρου του παιχνιδιού, τη διερεύνηση των κοινωνικοποιητικών λειτουργιών των διαδικτυακών παιχνιδιών, αλλά και τη δομική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ παιχνιδιού, κουλτούρας και πολιτισμού. Έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα για λογαριασμό φορέων όπως το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και το Πανεπιστημίου του Όσλο. Ως σχεδιάστρια παιχνιδιών, έχει συμμετάσχει σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ όπως το Playpublik Festival και έχει συνεργαστεί με φορείς όπως η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και το Ίδρυμα Ευγενίδου (GameLab Panteion), για το σχεδιασμό ψηφιακών και υβριδικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών.  Από το 2015 εργάζεται για το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ως επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα οπτικοακουστικών μέσων και πιο συγκεκριμένα, για την ανάπτυξη του κλάδου των ψηφιακών παιχνιδιών και των κινουμένων σχεδίων. Είναι υπεύθυνη του επιχειρηματικού φεστιβάλ Athens Games Festival και κάθε χρόνο διοργανώνει και συντονίζει εθνικές επιχειρηματικές αποστολές σε διεθνή φόρα όπως το Nordic Game και το White Nights.

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Είναι  απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), έχει συνολική επαγγελματική εμπειρία μεγαλύτερη των 30 χρόνων με απασχόληση σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες αλλά και ως ανεξάρτητος σύμβουλος. Η εμπειρία αυτή αφορά την διοίκηση ανθρωπίνων πόρων, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς αλλά και την ανάπτυξη ίδιας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Εργάσθηκε στην CIBA – GEIGY ME  κύριους τομείς ευθύνης θέματα διοίκησης, ποιότητας, προμηθειών και ανθρώπινου δυναμικού ενώ στην SCHNEIDER ELECTRIC κυρίως με  διαχείριση αλλαγών, ενοποίηση κουλτούρας και ανάπτυξη ομάδων. Στην ΟΕΑΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 ήταν υπεύθυνος για τον προγραμματισμό και τις λειτουργίες διοίκησης προσωπικού αγώνων, τα αντίστοιχα πληροφοριακά συστήματα και τις στολές των αγώνων. Ως σύμβουλος επιχειρήσεων υποστήριξε την κατάρτιση επιχειρησιακών σχεδίων Δήμων, τον ανασχεδιασμό επιχειρησιακών λειτουργιών και την παρακολούθηση και βελτίωση οικονομικών επιδόσεων εταιριών. Υποστήριξε, ως υπεύθυνος της  Δομής στήριξης νεανικής επιχειρηματικότητας του ΣΕΒ EkinisiLAB, την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων από  όλους τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, στην κατάρτιση επιχειρηματικών σχεδίων και την πρόσβαση σε χρηματοδότηση την διετία 2013-2015. Από το 2016 απασχολείται στον Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας του ΣΕΒ ως Policy Expert σε θέματα συστημάτων διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, παραγωγικότητας της εργασίας και επίδρασης της ψηφιακής οικονομίας στην εργασία.

Γιάννης Σκαρπέλος

Γιάννης Σκαρπέλος

Ο Γιάννης Σκαρπέλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οπτικού Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 1999 ίδρυσε το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2007 ασχολείται με την ανάλυση ψηφιακών παιχνιδιών, και έχει επιβλέψει μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες και μία διδακτορική διατριβή με συναφή θέματα. Στον ελεύθερο χρόνο του παίζει ψηφιακά παιχνίδια. Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει το βιβλίο «Ψηφιακά Παιχνίδια: Φιλοσοφικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αναζητήσεις», που έχει επιμεληθεί με τις Ελίνα Ροϊνιώτη και Ελεάννα Πανδιά.

Νίκος Σταθόπουλος

Νίκος Σταθόπουλος

Nikos Stathopoulos  is co-founder and head of ISON Psychometrica, a Consulting, Counseling & Tests Publishing House established in 1991, based in Athens and offering services in the EMEA region. He has managed a large number of HR projects for international & local companies, state & regional organizations, and for nonprofit. He is also advisor to the Board of the Institute of Career Guidance and Counseling (IEPAS) and Coordinator of the Centre for Vocational Guidance, member of the International Association of Educational & Career Guidance and Vice President of the Board of the European Association for Career Guidance. He has also led or participated in several international and local projects funded by the European Commission aiming at the development of Human potential and combating unemployment. Nikos graduated from the School of Natural Sciences, Aristotle University, majoring in Geology, then did postgraduate studies in Economics at the same University and started his Ph.D., while obtaining his M.Sc. in Applied Statistics from the University of Leeds.

Ο Νίκος Σταθόπουλος είναι συνιδρυτής και επικεφαλής της ISON Psychometrica, εταιρίας προηγμένων συστημάτων και εφαρμογών διοίκησης που ιδρύθηκε το 1991 με έδρα την Αθήνα και προσφέρει υπηρεσίες στην περιοχή του ΕΜΕΑ. Έχει διαχειριστεί μεγάλο αριθμό έργων διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού για διεθνείς και τοπικές επιχειρήσεις, κρατικούς & περιφερειακούς οργανισμούς και για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Είναι επίσης σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής (IEPAS) και Συντονιστής του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού, μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Εκπαιδευτικού & Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Επαγγελματικού Προσανατολισμού . Έχει επίσης διοργανώσει ή συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και τοπικά έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την καταπολέμηση της ανεργίας. Ο Νίκος αποφοίτησε από τη Σχολή Φυσικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομία του ίδιου Πανεπιστημίου και άρχισε το Διδακτορικό του, ενώ παράλληλα πήρε το πτυχίο M.Sc. στην Εφαρμοσμένη Στατιστική από το Πανεπιστήμιο του Leeds.

Γρηγόρης Ταπεινός

Γρηγόρης Ταπεινός

Γρηγόρης Ταπεινός, Senior Partner της KEY Consultants

Λογιστής – φοροτεχνικός Α’ τάξης ΟΕΕ, Diploma IFRS-AIA, UK, MBA Hofstra University, ΝΥ, απόφοιτος ΟΠΑ.

Έχει 35 χρόνων εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό, 15 ως οικονομικός διευθυντής, τα τελευταία 13 χρόνια ως ιδρυτής και senior partner της KEY Consultants.

Δραστηριοποιείται στην ανώτατη εκπαίδευση, ΤΜΟΔ-Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Π.Δ. 407/80), ΜΔΕ των ΑΕΙ Τ.Τ. Πειραιά και ΕΕΔΕ. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής, μητρώα Β’ του ΕΟΠΠΕΠ και ΕΚΔΔΑ και εισηγητής ενδοεπιχειρησιακών και ανοιχτών σεμιναρίων.

Μέλος επιτροπών του Υπουργείου Οικονομικών, Επιτροπή Φορολογικής Αναμόρφωσης (Ν. 4172/13, Ν. 4174/13) και Διαρκής Επιτροπή ΕΛΠ (Ν. 4308/20014). Μέλος του Taxation Committee-AmCham, του ΙΟΔ-ΕΕΔΕ και μελετητής της ΓΓΔΕ-ΥΠΟΜΕΔΙ.

Αγγελική Τομαρά

Αγγελική Τομαρά

Η Αγγελική Τομαρά είναι πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών και του τμήματος Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τον Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του ίδιου τμήματος, με τίτλο «Από το κείμενο στη σκηνή». Έχει παρακολουθήσει, τον πρώτο κύκλο Μεταπτυχιακού προγράμματος στο Απολλώνιο Ωδείο, με τίτλο «Σκηνική Πράξη», μαθήματα σκηνογραφίας στο Royal Academy of Dramatic Art (RADA) London, Set and Costume Design for theatre και στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας «Μαρία Χανιωτάκη».

Εργάζεται ως θεατρολόγος, σκηνογράφος και σκηνοθέτης. Ως συν-δημιουργός της Sherlock Your Mind, χρησιμοποιεί το θέατρο ως ένα δημιουργικό και αποδοτικό παιδαγωγικό εργαλείο τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Τα labs, που σχεδιάζει έχουν ως βάση τις τεχνικές του θεάτρου και του δράματος στην εκπαίδευση.

Εργάζεται με ενήλικες και παιδιά και μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιτυγχάνει την απελευθέρωση των εκφραστικών μέσων, τη δημιουργία ομαδικού πνεύματος και την αποδέσμευσή από αυτοπεριορίστηκες αντιλήψεις, με σκοπό τη βέλτιστη αφομοίωση του γνωστικού αντικειμένου.

Tο 2015 δημιούργησε τη δική της ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Καταστρέφοντας τον ρόλο του ηθοποιού» στην Πολιτεία Χώρος Γνώσης και Πολιτισμού, στην Ακαδημία Πλάτωνος. Στόχος της είναι μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τις τεχνικές αυτοσχεδιασμού και ελεύθερης δραματοποίησης, τα μέλη της ομάδας να καλλιεργήσουν τα δικά τους εκφραστικά μέσα, σώμα, λόγο, φωνή ενώ παράλληλα να αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους.

Την ίδια χρονιά συμμετείχε στην 13η Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας, Prague Quadrennial με το video art work in progress Αίθουσα Αναμονής. Παράλληλα εργάστηκε ως σκηνογράφος/ενδυματολόγος σε παραστάσεις της θεατρικής ομάδας των εργαζομένων της εταιρείας PWC και του πολιτιστικού συλλόγου εργαζομένων του ΟΑΕΔ.

Στο παρελθόν έχει στελεχώσει θέσεις στον αεροπορικό τομέα ως Προϊσταμένη Καμπίνας, Internal Auditor (Aegean Airlines) και στο εμπορικό τμήμα ναυλώσεων ιδιωτικών αεροσκαφών, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία, στους τομείς του customer experience & των πωλήσεων.

Θεοδώρα Φούντα

Θεοδώρα Φούντα

Κοινωνιολόγος, Coach & Mentor, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου και του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Deree College, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ΜPhil in Social Sciences, University of Glasgow και υποψήφια διδάκτορας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι απόφοιτος του Diploma in Coaching, University of Cambridge, UK και έχει εκπαιδευτεί στην ψυχολογική διάσταση του Coaching από το Academy of Executive Coaching, UK. Επιπλέον είναι απόφοιτος του προγράμματος «Εισαγωγή στην Ομαδική Ανάλυση» του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής καθώς και του προγράμματος «Oργάνωση και Προσωπική Συμβουλευτική (Life Coaching)» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διδάξει ως tutor στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και συνεχίζει να διδάσκει ως εισηγήτρια στο Πανεπιστήμιο καθώς και σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως Deree College , Νew York College σε θέματα που άπτονται της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης του ατόμου.

Έχει πολύχρονη εμπειρία σε θέματα εκπαίδευσης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Προϊσταμένη τμήματος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε Οργανισμούς του Δημοσίου τομέα καθώς και Συντονίστρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε θέματα Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων.

Είναι μέντορας στο ΕΚΠΑ, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέντορας ενίσχυσης γυναικείας επιχειρηματικότητας στο παγκόσμιο Ίδρυμα της Cherie Blair καθώς και μέντορας στο Ελληνικό Δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, γυναίκες στην πολιτική «Ελένη Σκούρα».

Στην παρούσα φάση διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα ως σύμβουλος προσωπικής & επαγγελματικής ανάπτυξης και υποστηρίζει άτομα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να διαχειριστούν την καριέρα τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αναλαμβάνει την εκπαίδευση και ενδυνάμωση στελεχών και νέων επιχειρηματιών που επιθυμούν να επιτύχουν τους στόχους τους, να διαχειριστούν τις αλλαγές επιτυχώς και να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Επιπλέον υποστηρίζει άτομα να αναπτύξουν την ανθεκτικότητα τους και να διαχειριστούν το στρες τους σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Γιάννης Χατζόπουλος

Γιάννης Χατζόπουλος

Ο Γιάννης Χατζόπουλος είναι ιδρυτής της ομάδας «Noema Games» και εμπνευστής του παιχνιδιού περιπέτειας «Aurora: Τhe Lost Medallion». Είναι Game Developer, Programmer και Audio Engineer και Audio Composer. Ασχολείται με την δημιουργία παιχνιδιών από τα παιδικά του χρόνια και του αρέσει να φτιάχνει σενάρια και γρίφους για παιχνίδια περιπέτειας. Διετέλεσε διεθυντής marketing στην ομάδα μπάσκετ του Άρη για τρία χρόνια, όμως τον κέρδισε η αγάπη του για το game developing καθώς τα τελευταία 2 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά μόνο με αυτό.