;

Δημήτρης Μιχαηλίδης

Δημήτρης Μιχαηλίδης

Δημοσιογράφος ΑγροΝέα

Γεννήθηκε το 1950 σπούδασε και εργάσθηκε κυρίως στην Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένει. Ολοκλήρωσε κάποτε τις σπουδές του σε τεχνικά θέματα(1974), στην διοίκηση επιχειρήσεων (1982), εξειδικεύτηκε στην περιβαλλοντολογία (1984) & στην ασφάλεια στην εργασία (1985), και σήμερα ως συνταξιούχος δεν έχει άμεσα εργασιακές υποχρεώσεις. Διετέλεσε ελεύθερος επαγγελματίας-σύμβουλος σε έργα τοπικής αγροτικής ανάπτυξης, συνεργάτης του ΣΒΒΕ για τον πρωτογεννή τομέα, Διευθυντής Δια Βίου Μάθησης στην Γεωργική Βιοτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης, Προϊστάμενος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, καθηγητής του ΤΕΙ Θεσ/νίκης, και εργολάβος τεχνικών ιδιωτικών έργων. Σήμερα προσφέρει εθελοντικά, σε εθελοντικές οργανώσεις, όπως: Ενώσεις Νέων Αγροτών, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Ένωση Παλαιών Προσκόπων Θέρμης, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, Δίκτυο ΚοινΣΕπ Κεν. Μακεδονίας.

Βίκυ Μπουζούκη

Βίκυ Μπουζούκη

Η Βίκυ Μπουζούκη  εργάζεται στον Όμιλο Εταιρειών ΑΝΤΕΝΝΑ  από τον Φεβρουάριο του 2013  στη θέση Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικών Υπηρεσιών, φέρνοντας μαζί της σημαντική εμπειρία από αντίστοιχες θέσεις σε μεγάλες εταιρείες διαφόρων κλάδων.

Είναι κάτοχος MBA από το Baruch College C.U.N.Y New York και ξεκίνησε την καριέρα της στη Νέα Υόρκη στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Memorial Sloan Kettering Cancer Center.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα το 1993  εργάστηκε στην εταιρεία Shell στον τομέα Δημοσίων Σχέσεων και μετέπειτα ως HR Manager στην S.C. Johnson & Son για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα Organizational Capability Director  για την SEAGRAM Ελλάδας και Ιταλίας και μετά από δύο χρόνια αναλαμβάνει Regional HR Director έχοντας στην ευθύνη της 5 χώρες ( Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Αραβικά Εμιράτα και Ισραήλ).

Μετακινήθηκε στο Όμιλο Εταιρειών ΓΕΡΜΑΝΟΣ  συμβάλλοντας σημαντικά στη δημιουργία της αντίστοιχης ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ και το 2004 ανέλαβε καθήκοντα  Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού στην Coca- Cola Τρία Έψιλον Ελλάδας. Με την ομάδα της κατάφερε να φέρει την Εταιρία στη 1Η θέση για 2 συνεχόμενες χρονιές στο διαγωνισμό Best Workplace και συγχρόνως να κατακτήσει 2 Ευρωπαϊκά βραβεία από τον αντίστοιχο θεσμό, αυτό της «Υπερηφάνειας των Εργαζομένων»  και της «Εκπαίδευσης Εργαζομένων».

Το 2010 ψηφίστηκε και βραβεύτηκε  ως  «HR Manager της Χρονιάς».

Μπουραντάς Δημήτρης

Μπουραντάς Δημήτρης

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA)  και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων για τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει 10 βιβλία, εκ των οποίων έχουν γίνει best seller τα παρακάτω:

«Μάνατζμεντ» (ΜΠΕΝΟΣ), « Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΜΠΕΝΟΣ), «Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας» (ΚΡΙΤΙΚΗ). To μυθιστόρημα «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη», (ΠΑΤΑΚΗΣ) κέρδισε το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Επιπλέον, τα βιβλία του «Επί σκηνής χωρίς πρόβα» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Το Γράμμα της Ελπίδας» (ΛΙΒΑΝΗΣ), «Μιλώντας στα παιδιά μου για την πραγματικά επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή», «Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό Μάνατζμεντ» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Κραυγή Σιωπής», (ποιητική συλλογή, εκδόσεις Πατάκη), βρέθηκαν στις λίστες των Best Sellers για αρκετούς μήνες. Πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο “Leadership meta-competencies”, Ashgate-Gower Publications που βρέθηκε στις λίστες των ευπώλητων του Amazon. Επίσης, έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές στις οποίες έχουν απονεμηθεί το πρώτο και το δεύτερο Ευρωπαϊκό βραβείο.

Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για Ελληνικούς και διεθνείς Οργανισμούς και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Κάθε χρόνο δίνει περισσότερες από 60 διαλέξεις χωρίς αμοιβή σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Ο Δημήτρης Μπουραντάς εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών.

Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα,  με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεγάλος αριθμός συνεντεύξεών του έχει φιλοξενηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Νew York Times, Diezeit, Γερμανική Ραδιοφωνία, Φιλανδική τηλεόραση κ.ά.).

Ειρήνη Ν. Νικολαΐδου, PCC

Ειρήνη Ν. Νικολαΐδου, PCC

HRM & Communication Advisor | Certified mBIT Personal & Executive Coach | Mentor | Trainer | Facilitator

Με πλέον των 25 ετών επαγγελματική και εργασιακή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις εταιριών και οργανισμών ως Διοικητική Διευθύντρια, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και Επικοινωνίας, έχει παράλληλα αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε στελέχη επιχειρήσεων. Έχει δημιουργήσει την εταιρία Moving Minds PC μέσα από της οποίας τα πρωτοποριακά προγράμματα, προσφέρει εξατομικευμένα και ομαδικά προγράμματα Personal, Executive Coaching & Mentoring. Έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 1.700 στελέχη επιχειρήσεων σε περισσότερες από 1.400 ώρες coaching και 700 ώρες mentoring.

Διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στους τομείς Αυτογνωσίας, Προσωπικής Ανάπτυξης και Συμβουλευτικής, Ανάπτυξης Ηγεσίας, Διαχείρισης της Απόδοσης, Διοίκησης των Αλλαγών, E.Q., Στρατηγικής και Οργάνωσης. Εκπαιδεύει, προπονεί και καθοδηγεί ενήλικες και στελέχη για Υπεραποδόσεις, Αυτοβελτίωση, Προσωπική Καταξίωση και Αυτοεπίγνωση. Ασχολείται συστηματικά με την ανάπτυξη ανθρώπινων ικανοτήτων και τεχνικών που μπορούν να βελτιώσουν προσωπικές επιδόσεις, «ανοίγοντας» δρόμους προσωπικής επιτυχίας και αυτοπραγμάτωσης. Με μεθοδολογία εστιασμένη στη λύση και όχι στο πρόβλημα -Solution Focus approach- και  mBraining (multiple brains), υποστηρίζει τα άτομα να προσεγγίσουν τη δική τους εσωτερικότητα. Μέσω προκλητικής για τη σκέψη προσέγγισης, θέτει σε αμφισβήτηση το σύστημα πεποιθήσεων του ατόμου, προκειμένου να μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου Όνειρα, Στόχους και Προορισμούς, με βασικό εφόδιο την Θετική Σκέψη και την Πίστη στα Δυνατά του Σημεία.

Επίσης, εθελοντικά ενδυναμώνει και καθοδηγεί ανέργους, αναφορικά με τις τάσεις της αγοράς εργασίας, το εύρος των επιλογών τους, τις τεχνικές αναζήτησης, τη συνέντευξη καθώς και την διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων.

Είναι πτυχιούχος Marketing & Επικοινωνίας από το Business College of Athens (BCA), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στo International Human Resource Management από το London Metropolitan University, κάτοχος Diploma in Life Coaching από το Eθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), κάτοχος Diploma in Business Coaching από την International e-learning Academy και εξειδικευμένη Professional Certified mBIT Coach (Multi Braining Integration Techniques) από την mBraining International.

Είναι ιδρυτικό μέλος & Πρόεδρος του International Coach Federation – Greece Charter Chapter (ICF) και μέλος των: SOL World Organization, European Mentoring & Coaching Council (EMCC), Hellenic Coaching Association (HCA), Association for Coaching (AC), Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος (ΣΔΑΔΕ), του IforU, Job Pairs & Women on Top Δικτύου Μεντόρων και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών 28 και 22 ετών.

Νάνσυ Παπαλεξανδρή

Νάνσυ Παπαλεξανδρή

Η Νάνσυ Παπαλεξανδρή είναι Ομ. Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2001-2007) και εκπρόσωπος της Ελληνικής Συνόδου Πρυτάνεων στην Ένωση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. Έχει ιδρύσει και έχει διευθύνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη  Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (2002-2011) στο οποίο συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως Ακαδημαϊκή Συντονίστρια. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και έλαβε Μasters από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ) και Διδακτορικό (PhD) από το Πανεπιστήμιο του Bath (Αγγλία). Έχει διδάξει σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα του ΟΠΑ, του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ελληνικού Διεθνούς Πανεπιστημίου, καθώς και ως επισκέπτρια σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων σε διεθνή περιοδικά, συμμετέχει σε διεθνείς μελέτες για τη συγκριτική Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, την Οργανωσιακή Κουλτούρα και την Ηγεσία και έχει οργανώσει μία σειρά από διεθνή συνέδρια. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛΕΓΥΠ).

Παναγιώτης Ε. Πετράκης

Παναγιώτης Ε. Πετράκης

Ο Παναγιώτης Ε. Πετράκης είναι Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου διατελεί Διευθυντής του Τομέα Ιστορίας, Οικονομικής Ανάπτυξης και Διεθνούς Οικονομικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ καθώς και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Sterling και διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ κατά τα έτη 2005 – 2009. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά (Journal of Business Research, Small Business Economics, Journal of Banking and Finance, Journal of Socio-Economics και International Entrepreneurship and Management Journal) σε μία σειρά από γνωστικά αντικείμενα που περιλαμβάνουν την οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και θέματα πολιτισμικού υποβάθρου. Έχει συγγράψει πάνω από 26 μονογραφίες σε θέματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή και την ελληνική ανάπτυξη, την κρίση και την οικονομική πολιτική. Είναι συγγραφέας μιας σειράς από διδακτικά εγχειρίδια με αντικείμενο την αξιολόγηση επενδύσεων, την τραπεζική οικονομική, την οικονομική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, τα οποία διδάσκονται σε ελληνικά πανεπιστήμια. Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. και επιστημονικών επιτροπών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Νίκος Πρατσίδης

Νίκος Πρατσίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος ΑΠΘ, με εξειδίκευση στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων, και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές (M.Sc. in Management) στο Brunel University of West London, UK. Εχει σημαντική εξειδίκευση σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού (HR) μέσω σπουδών, επιμόρφωσης, δημοσιεύσεων και πολυετούς εμπειρίας σε διευθυντικές θέσεις HR σε πολυεθνικές και ελληνικές επώνυμες εταιρίες (ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, supermarket ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-CARREFOUR, REGENCY CASINOHYATT, ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ).

Το 2008 δημιούργησε την peopleatworkhellas στη Θεσσαλονίκη, ένα γραφείο-boutique στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και δραστηριοποιείται στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά αποκλειστικά στα θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού, με έμφαση στην αποτελεσματική στελέχωση θέσεων, την εκπαίδευση-αξιολόγηση και την ανάπτυξη των εργαζομένων. Διετέλεσε guest speaker στα μεταπτυχιακά προγράμματα (Executive MBA in Human Resources) του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και της Ε.Ε.Δ.Ε. και είναι εκπαιδευτής σε όλο το φάσμα των θεμάτων Human Resources, με συνεχείς παρουσιάσεις και σχολιασμούς σε θέματα εργασίας σε Ημερίδες και Τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι μέλος των επαγγελματικών συνδέσμων CIPD (chartered Institute of Personnel and Development, UK) και ΣΔΑΔΕ (Σύνδεσμος Στελεχών Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας-πρώην πρόεδρος Π.Β.Ε.) και εθελοντής-ενεργό μέλος πολλών κοινωνικών ομάδων (ΧΕΝ, ΣΕΠ, WWF, Συλλόγους γονέων). Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Πόπη Σκαγιά – Σταματοπούλου

Πόπη Σκαγιά – Σταματοπούλου

Α’ Διευθύνων Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος της  SKAG (Θ.Κ.ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΒΕΕ)

Η  Πόπη Σκαγιά-Σταματοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο 1963 και είναι το μεσαίο παιδί της οικογένειας του Θεόδωρου και της Άννας Σκαγιά.

Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας (ΒΑ in Psychology) από το Deree College. Μετέπειτα συνέχισε τις σπουδές της στο Management and Organizational Behavior, και το 1998 ολοκλήρωσε  μεταπτυχιακό  πρόγραμμα στο Marketing του CIM – Charted Institute of Marketing.

Από τοn Ιανουάριο του 1988 εργάζεται μαζί με τα αδέρφια της, Κώστα και Φανή, στην εταιρία του Ιδρυτή και Πατέρα της, Θεόδωρου Σκαγιά, που παράγει τα επώνυμα και ποιοτικά SUPER ΔΙΕΘΝΕΣ τετράδια. Ξεκίνησε από το τμήμα Προμηθειών Πρώτων Υλών και το 1990, με τη δημιουργία του Τμήματος Εξαγωγών της εταιρίας, ανέλαβε το συντονισμό και ανάπτυξή των εξαγωγών με πρώτο εξαγωγικό προϊόν το SKAG κλασερ γραφείου. Στην πορεία η εταιρία μετονομάστηκε σε SKAG για χάρη της εξαγωγικής της δραστηριότητας. Τον Μάρτιο του 2001 αναλαμβάνει καθήκοντα Marketing Director, και από το Μάιο του 2014 κατέχει την θέση της Α’ Διευθύνοντος Συμβούλου της SKAG. O αισιόδοξος χαρακτήρας της και η δημιουργικότητά της συντελούν καθοριστικά στην επιτυχή εκπόνηση του έργου της.

Η Πόπη Σκαγιά είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Προμηθευτών ειδών Χαρτοπωλείου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΑ ΜΑΣ και εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος του  Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών στο Βιομηχανικό Τμήμα του ΕΒΕΑ.

Μιλάει πολύ καλά αγγλικά, είναι παντρεμένη με το Χρήστο Σταματόπουλο και είναι μητέρα της δεκαοκτάχρονης Γεωργιάννας Σταματοπούλου.

Γρηγόρης Ταπεινός

Γρηγόρης Ταπεινός

Senior Partner της Key Consultants

Λογιστής-Φοροτεχνικός Α΄ Τάξης ΟΕΕ, Diploma IFRS-AIA, UK,  MBA Hofstra University, ΝΥ, απόφοιτος ΟΠΑ.

Έχει  35 χρόνια εμπειρίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, 15 ως Οικονομικός Διευθυντής, τα τελευταία 13 χρόνια ως ιδρυτής  και Senior Partner της KEY Consultants.

Δραστηριοποιείται στην ανώτατη εκπαίδευση, ΤΜΟΔ-Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ΠΔ 407/80), ΜΔΕ των ΑΕΙ ΤΤ Πειραιά και ΕΕΔΕ. Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής, μητρώα Β’ του ΕΟΠΠΕΠ και ΕΚΔΔΑ και εισηγητής ενδοεπιχειρησιακών και ανοιχτών σεμιναρίων.

Μέλος επιτροπών του ΥπΟικ, Επιτροπή Φορολογικής Αναμόρφωσης (Ν. 4172/13, Ν. 4174/13) και Διαρκής Επιτροπή ΕΛΠ (Ν. 4308/20014). Μέλος του Taxation Committee-AmCham, του ΙΟΔ-ΕΕΔΕ και Μελετητής της ΓΓΔΕ-ΥΠΟΜΕΔΙ.

Γιώργος Τζιλιβάκης

Γιώργος Τζιλιβάκης

Ο Γιώργος Τζιλιβάκης είναι επαγγελματίας στο χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού για περισσότερο από 25 χρόνια. Έχει εργαστεί τόσο σε ελληνικές, όσο και σε πολυεθνικές εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε διαφορετικούς κλάδους (φάρμακα, καταναλωτικά, βιομηχανία τροφίμων, αλυσίδες retail, τράπεζες). Σήμερα εργάζεται στην εταιρία συμβούλων Better Future ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Είναι απόφοιτος της νομικής σχολής του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στις εργασιακές σχέσεις από το Warwick Business School. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στον τύπο για θέματα HR και έχει κυκλοφορήσει βιβλίο σχετικό με ανεύρεση εργασίας. Είναι ιδρυτής του site www.hrcomep.gr