«ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΧΩΣ ΟΝΟΜΑ»

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΧΩΣ ΟΝΟΜΑ», είναι η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δήμου Φαιστού και αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο, είναι ευαισθητοποιημένοι με τα κοινά και θέλουν να συνεισφέρουν στην αγωγή του πολιτισμού στον τόπο που ζουν.
Συστήθηκε τον Δεκέμβριο του 2000, ως ΝΠΙΔ και ξεκίνησε δειλά – δειλά τα πρώτα της βήματα με σεβασμό και αγάπη προς το θέατρο και τον πολιτισμό, με έναν ενθουσιώδη θίασο 20 ατόμων, ανεβάζοντας το έργο: «ΤΟ ΦΙΝΤΑΝΑΚΙ» του Παντελή Χορν.
Τα 20 άτομα συνεχίζουν να υπάρχουν στην ομάδα και ανανεώνονται συνεχώς μιας και η ομάδα είναι ανοιχτή ως προς τα μέλη.
Η αγάπη του κοινού για πολιτισμό και καλό θέατρο στην επαρχία, πείσμωσε την ομάδα για να δημιουργεί και να παράγει πολιτισμό και να αφυπνίζει συνειδήσεις.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

«ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ», του Βασίλη Μητσακη. 2001
«ΤΑ ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ», του Ν. Γκογκολ. 2003
«ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ», του Δημήτρη Ψαθά, 2004

Το 2005 συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Δήμου Μοιρών, με αποσπάσματα από τος Τρωάδες του Ευριπίδη, ενώ το 2006 διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία, «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ» στο αλσύλιο του Κούλε στις Μοιρες.

Οι επιτυχίες συνεχίζονται:

«ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ», του Μολιέρου, 2007
«ΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ», του Ζωρζ Φεϊντό, 2008
«Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΩΣ», του Ηλ. Καπετανακη, 2010 & 2011
«ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΙΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ», του Ζωρζ Φεϊντό, 2012,
«Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΟΥΡΣΙΝ», του Ευγένιου Λαμπίς, 2013

Το 2015 και το 2016, πρωτοτυπει στην περιχοχή, διοργανώνοντας το 1ο και 2ο φεστιβάλ εικαστικών τεχνών, στο Άλσος Κούλε στις Μοιρες, καθώς επίσης συμμετέχει σε εκδηλώσεις με παραστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Το 2017 ανεβάζει με μεγάλη επιτυχία το έργο, «Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ», του Ρικ Αμπότ ενώ φέτος, ετοιμάζει την κωμωδία «Ο ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΛΕΡΑ».