Περιεχόμενο συνεδρίου

HR Community Conference & Awards 2024

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα διοργανώνει για 8η φορά –και για 3η φορά σε δύο πόλεις ταυτόχρονα– το HR Community Conference & Awards με τίτλο «Delulu», την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στο Anassa City Events στην Αθήνα και ταυτόχρονα στο Imperial Port Convention Club στη Θεσσαλονίκη.

Το παρελθόν, η Γενιά Ζ και ένα ταξίδι στον χρόνο

Για να κατανοήσεις το παρόν και να εφεύρεις το μέλλον, είναι αναγκαία η προσέγγιση του παρελθόντος.

Στο φετινό συνέδριο, μέσα από ομιλίες, συνεντεύξεις και ευφάνταστα δρώμενα, θα αναδειχτούν οι βασικοί σταθμοί εξέλιξης της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στη χώρα μας τα τελευταία 80 χρόνια, οι επιρροές από το εξωτερικό, η αφομοίωσή τους από εργοδότες και εργαζομένους.

Η Γενιά Ζ

Μια  νέα ηλικιακή κατηγορία, η Γενιά Ζ, έρχεται να ενταχθεί στο εργατικό δυναμικό  παγκοσμίως. Μια γενιά που θεωρεί ότι η «delulu» πραγματικότητα είναι η μόνη λύση/αντιμετώπιση της πραγματικότητας («delulu is the solulu»).

Μεγάλα ερωτήματα ανακύπτουν  για την κοινότητα HR.Για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους εργαζομένους της Γενιάς Ζ, οι επιχειρήσεις καλούνται  να λάβουν υπόψη ότι η Γενιά Ζ εισέρχεται στην αγορά εργασίας με μοναδικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, και ειδικά τους boomers και τη Γενιά X.

Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι: η ψηφιακή τους επιδεξιότητα, η επιθυμία για αυτονομία, για τηλεργασία,  το ευέλικτο ωράριο, ο σεβασμός του ελεύθερου χρόνου και των μετακινήσεων, η ακόμη μεγαλύτερη αξία της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, η συνεχής κοινωνική δικτύωση, η κοινωνική ευαισθησία και η συμμετοχή στα κοινωνικά κινήματα, η σημασία της συμπερίληψης και η αξία της διαφορετικότητας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, η βιωσιμότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη, η ανάγκη για ανοιχτή επικοινωνία και η δυνατότητα συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων.

Στόχοι

Σκοπός του συνεδρίου είναι, όπως πάντα, να ενθαρρύνει το οικοσύστημα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, να εξετάσει τα νέα κοινωνικά δεδομένα, να αναδείξει τις πολύπλοκες συνθήκες μέσα στις οποίες διαμορφώνεται η σύγχρονη εργασιακή καθημερινότητα, και να θέσει, αν είναι εφικτό, νέους όρους  συνδιαλλαγής των διαφορετικών γενεών σε όλους τους τομείς της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Οι προβληματισμοί οι οποίοι θα τεθούν στο φετινό συνέδριο είναι οι εξής:

  • Πώς θα καταφέρει το σύγχρονο HR να κατανοήσει τη νέα κουλτούρα της Γενιάς Ζ, να την αφομοιώσει και να γεφυρώσει τα διαγενεακά χάσματα μέσα στην επιχείρηση, τα οποία λόγω της τεχνολογίας γιγαντώνονται;
  • Με τι γνώσεις από το παρελθόν, μεθόδους και εργαλεία θα καταφέρει να προσελκύσει και να διατηρήσει στις επιχειρήσεις νέα ταλέντα;
  • Μήπως πρέπει, λόγω της ανάδειξης νέων κοινωνικών τάσεων και κινημάτων, να επαναπροσδιορίσει την έννοια του ταλέντου όπως την ξέραμε μέχρι τώρα;

Θα έρθει λοιπόν το παρελθόν να συναντήσει το μέλλον, να συνομιλήσει μαζί του και, μέσα από τους κόμβους εμπειρίας, να δημιουργήσει μια νέα πυξίδα.

Υβριδικό, ουτοπικό, αβέβαιο, ρομποτικό, ή ό,τι άλλο, το μέλλον προστάζει: «Ξεκουνηθείτε, τίποτα δεν είναι όπως το γνωρίζατε, και τίποτα δεν είναι δεδομένο και οικείο».

Επόμενο Συνέδριο

Social Media

Επικοινωνία

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με την HR Community και το συνέδριο/βραβεία, επικοινωνήστε μαζί μας:

hr@skywalker.gr
+30.210.9730280