Περιεχόμενο συνεδρίου

 

 Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα διοργανώνει για 7η χρονιά το HR Community Conference & Awards με τίτλο

HR Profilers: Η μεγάλη αναδιαπραγμάτευση

στις 8 Ιουνίου 2023 στο Parfait Athens στην Αθήνα και ταυτόχρονα στο Hotel Nikopolis τη Θεσσαλονίκη.

HR Profilers: Η μεγάλη αναδιαπραγμάτευση

Η κοινότητα του HR έρχεται αντιμέτωπη με μια νέα πολυπαραγοντική εξίσωση που πρέπει να λύσει. Μια εξίσωση όπου οι όροι μπαίνουν συνεχώς σε αναδιαπραγμάτευση και οι λύτες χρειάζεται να είναι ικανοί, ανθεκτικοί, ευέλικτοι και με φαντασία.

Ο χώρος του ανθρώπινου δυναμικού με τις νέες τάσεις του και την εγχώρια και διεθνή αβεβαιότητα παρουσιάζεται επαρκώς μέσα από συνέδρια, έρευνες και ημερίδες, όμως στο τέλος της ημέρας αναδεικνύονται ως προϋπόθεση ευημερίας ξανά οι υγιείς ανθρώπινες σχέσεις.

Τα δεδομένα:

Οι άνθρωποι παραιτούνται ηχηρά ή σιωπηρά.

Οι άνθρωποι νιώθουν εξουθενωμένοι στην εργασία.

Οι άνθρωποι επιζητούν περισσότερο από ποτέ ασφάλεια και ηρεμία.

Το κράτος και η επιχειρηματική κοινότητα απορούν, διαπιστώνουν αλλά δεν δίνουν λύσεις.

Ολόκληροι επαγγελματικοί τομείς δεν κοιτούν/ζητούν ούτε το βιογραφικό πλέον μπροστά στην τόση ανάγκη τους για πρόσληψη εργαζομένων.

Καλείται λοιπόν το στέλεχος ανθρώπινου δυναμικού να αναλάβει να εξιχνιάσει μικρά καθημερινά «εγκλήματα» που συντελούνται στους χώρους εργασίας και όλοι έκπληκτοι αναρωτιούνται πώς συμβαίνουν όσα συμβαίνουν. Τι δυνατότητες έχει όμως όταν ταυτόχρονα καλείται να δίνει άδειες, να παρακολουθεί αμοιβές, να επιλύει συγκρούσεις και να εκπαιδεύει, να βρίσκει ταλέντα, να εφευρίσκει ταλέντα, να εκπαιδεύει με καινούργια τεχνολογικά εργαλεία το προσωπικό, να μπαίνει ανάμεσα σε ανθρώπινες σχέσεις συναδέλφων, εργοδοσίας και προσωπικού, να εξηγεί τα ανεξήγητα και -το πιο παράλογο απ’ όλα- να προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα, ενώ δεν του επιτρέπεται να είναι μέρος της εξίσωσης;

Σας περιμένουμε στο συνέδριο HR Profilers: Η μεγάλη αναδιαπραγμάτευση για να ανιχνεύσουμε όλοι μαζί:

τον ρόλο του HR Manager ως profiler σε ένα εργασιακό τοπίο που συνεχώς αλλάζει όψεις και χρώματα.

Στόχοι

Σκοπός του συνεδρίου είναι να ενθαρρύνει το οικοσύστημα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού να εξετάσει τα νέα κοινωνικά δεδομένα, να εξιχνιάσει τις πολύπλοκες συνθήκες μέσα στις οποίες διαμορφώνεται η σύγχρονη εργασιακή καθημερινότητα και να θέσει, αν είναι εφικτό, νέους όρους διαπραγμάτευσης σε όλους τους τομείς της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Στο HR Community Conference & Awards 2023, μέσα από στοχευμένες ομιλίες και διεργασία ομάδας, θα συζητήσουμε, κατανοήσουμε, προβληματιστούμε για:

 1. Το πώς διαμορφώνεται το νέο εργασιακό τοπίο μέσα από τις συνεχόμενες, απρόβλεπτες και πολύπλοκες κοινωνικές, οικονομικές γεωπολιτικές αλλαγές
 2. Τις αφορμές και αιτίες της μεγάλης και σιωπηρής παραίτησης των εργαζομένων ή ίσως και της μεγάλης φυγής
 3. Τους λόγους που οδηγούν τελικά τους εργαζομένους στην εργασιακή εξουθένωση
 4. Τη ματαίωση που όλο και περισσότερο εργαζόμενοι νιώθουν στην εργασία τους, χάνοντας νόημα, ενδιαφέρον, χαρά
 5. Την ανάγκη για σεβασμό της ισορροπίας μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής
 6. Τις μεταβολές σε αξίες, νοοτροπίες, συμπεριφορές, στερεότυπα και τους επαγγελματικούς στόχους των εργαζομένων στην post-Covid καθημερινότητα
 7. Το κατά πόσο η ραγδαία επιστημονική και τεχνολογική μεταβολή/ανάπτυξη επηρεάζει την αναντιστοιχία προσφοράς και ζήτησης δεξιοτήτων στην εργασία (miss-matching)
 8. Για την επίδραση στη μεγάλη παραίτηση και στο «brain drain» της ενδεχόμενης αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, ευνοιοκρατίας, διακρίσεων στην αγορά εργασίας
 9. Την επάρκεια της εταιρικής κουλτούρας και του κώδικα δεοντολογίας ως προς τη συνέπεια, εφαρμογή, αφομοίωση, εναρμόνιση και από τους εργοδότες και από τους εργαζομένους
 10. Τα οφέλη και τους κινδύνους από την υβριδική εργασία και τον χωροταξικό κατακερματισμό του εργατικού δυναμικού
 11. Το κατά πόσο και με ποιον τρόπο οι έννοιες της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης ενσωματώνονται στις βασικές λειτουργίες του HRM

Θεματικές Ενότητες

Στο συνέδριο θα αναλυθούν οι εξής θεματικές:

 1. Πολυπλοκότητα και αστάθεια
 2. Εργασιακή εξουθένωση
 3. Αναντιστοιχία προσόντων και απαιτήσεων των θέσεων εργασίας
 4. Ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
 5. Αποδοχές / Απόδοση / Αξιολόγηση / Επιβίωση
 6. Αξιοκρατία / Διαφάνεια / Ευνοιοκρατία / Διακρίσεις
 7. Επάρκεια εταιρικής κουλτούρας και κώδικα δεοντολογίας
 8. Υβριδική εργασία / Χωροταξικός κατακερματισμός

Profilers

Οκτώ θεματικές που περικλείουν και αναδεικνύουν τα ποικίλα θέματα που απασχολούν την κοινότητα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως.

Οκτώ καταξιωμένοι ομιλητές από διάφορους επαγγελματικούς χώρους προσπαθούν να εξιχνιάσουν/κατανοήσουν τις σύγχρονες περίπλοκες και γεμάτες προκλήσεις συνθήκες της δικής τους εργασιακής καθημερινότητας αλλά και να τις παρουσιάσουν μέσα από τα βιώματά τους επί σκηνής, ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οκτώ εξαίρετοι stand-up comedians ομιλητές ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα θέματα με τον ευρηματικό, ανατρεπτικό και χιουμοριστικό τρόπο της τέχνης.

Κάθε ομιλητής παρουσιάζει το θέμα από τη δική του οπτική, μέσα από τα βιώματά του, σε έναν διάλογο με τον stand-up comedian, με δημιουργικότητα, φαντασία και ρεαλισμό.

Οκτώ σύνεδροι σε κάθε ροτόντα παίρνουν τη σκυτάλη, αναλύουν και αποκωδικοποιούν όσα άκουσαν –ως profilers και αυτοί– και αναδεικνύουν-φωτίζουν θεματικές που απασχολούν τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και γενικότερα τον εργασιακό τομέα.

Κόμβοι εμπειρίας

Οι κόμβοι εμπειρίας του HR Community κάνουν τη διαφορά. Για σένα που έχεις κουραστεί να συμμετέχεις παθητικά σε ένα συνέδριο.

Η καινοτόμος δράση «Κόμβοι εμπειρίας», που πραγματοποιείται από το 2015 κατά τη διάρκεια του HR Community Conference, σου δίνει τη δυνατότητα να είσαι συνδημιουργός στο περιεχόμενο του συνεδρίου και όχι μόνο παρατηρητής. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Οι σύνεδροι, μετά τις κεντρικές εισηγήσεις και την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων, σχηματίζουν ομάδες.

Μέσα σε αυτές τις ομάδες οι συμμετέχοντες μοιράζονται τη δική τους εμπειρία, προβληματίζονται, συζητούν, προτείνουν, διαψεύδουν ή/και επαληθεύουν όσα έχουν ακουστεί.

Τα αποτελέσματα της όλης διεργασίας, αφού παρουσιαστούν από τους συνέδρους στην ολομέλεια, συμπεριλαμβάνονται στο Hellenic HR Community Report.

Η συμμετοχή σου στο συνέδριο θα είναι μια πρόκληση για σένα και την ομάδα σου. 

Επόμενο Συνέδριο

Social Media

Επικοινωνία

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με την HR Community και το συνέδριο/βραβεία, επικοινωνήστε μαζί μας:

hr@skywalker.gr
+30.210.9730280