Απολογισμός συνεδρίου

HR Community Conference & Awards”

HR: Ακρογωνιαίος λίθος στην ανάπτυξη της δημιουργικής οικονομίας-κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Η αναγκαιότητα να καταστεί εφικτή η δημιουργία μιας κοινότητας στελεχών ανθρώπινου δυναμικού που με καινοτόμες ιδέες και πρακτικές θα συμβάλουν στην πρόοδο της τόνωσης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης του οικοσυστήματος δημιουργικής οικονομίας, η επίτευξη της προσαρμοστικότητας στις νέες εξελίξεις που προέρχονται από το εξωτερικό στο HR αλλά και η δυναμική που η Διεύθυνση του Ανθρώπινου Δυναμικού μπορεί να διαδραματίσει στην απελευθέρωση προστιθέμενης αξίας προς όφελος τόσο του ανθρώπινου παράγοντα αλλά και της ανάπτυξης και ευελιξίας των οργανισμών και των επιχειρήσεων, ήταν μερικά από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις εργασίες του HR Community Conference & Αwards, που πραγματοποιήθηκε από την Ethos Media SA και το Skywalker στις 14 Μαΐου 2015, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν πάνω από 300 ενδιαφερόμενοι μέσα την αίθουσα και πάνω από 1.000 διαδικτυακά, μέσω της εφαρμογής live streaming από την ιστοσελίδα του συνεδρίου (http://hrcommunity.gr/el/).

Ο κύριος Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO της Ethos Media SA, στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε την πολυπλοκότητα των ζητημάτων που άπτονται του τομέα του HR, σημειώνοντας πως το συνέδριο αποτελεί την αρχή μιας σειράς δράσεων που θα ακολουθήσουν σε συνεργασία με το Skywalker στο εγγύς μέλλον. «Σκοπεύουμε να χουμε ένα στίγμα ακεραιότητας, λιγότερο corporate, που θα βρίσκεται πιο κοντά στον κόσμο της εργασίας. Θέλουμε να έχουμε feedback από σας από τις σημερινές εργασίες του συνεδρίου, ώστε να το αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Ο κύριος Δημήτρης Φυντάνης, Business Continuity Manager του skywalker.gr, από τη μεριά του αναφέρθηκε στην αξία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, στις δυνατότητες της παραγωγικής εργασίας και την ανάγκη να στηριχθεί η Ελλάδα σε δικές της επενδύσεις χρησιμοποιώντας προς όφελος των παραγωγικών της δυνάμεων την προστιθέμενη αξία από την τεχνογνωσία. «Ξεχάσαμε σαν χώρα τι σημαίνει ήπια κοινωνική επιχειρηματικότητα και αποφασίσαμε να πουλάμε ο ένας στον άλλο. Προτιμούμε να αναζητούμε επενδύσεις απέξω και σπάνια επιδιώκουμε την απελευθέρωση δυνάμεων που προκύπτουν από την παραγωγική εργασία. Στην πορεία της εξέλιξης της ελληνικής αγοράς, μολονότι χρησιμοποιήσαμε την τεχνογνωσία από το εξωτερικό, δεν τη μεταβολίσαμε».

Ο κύριος Ιωάννης Αυγουστάκης, Διοικητικός Διευθυντής της Protergia και αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος (ΣΔΑΔΕ), στον χαιρετισμό του μίλησε για την ανάγκη κατανόησης των αλλαγών που διεξάγονται αυτήν την περίοδο, την κάλυψη αυτών των αναγκών, την υποστήριξη της ενιαίας πορείας ανάπτυξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, τη βελτίωση της εταιρικής απόδοσης, τη δέσμευση των εργαζομένων στην ενιαία πορεία και τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζεται να κάνουν οι επιχειρήσεις για να αναπτύξουν εργαζόμενους που θα ηγηθούν της νέας πορείας. «Είναι τώρα που θα πρέπει όλα τα στελέχη του HR να αναπτύξουν τον ρόλο τους, να συμβάλουν καθοριστικά στη σύγχρονη στρατηγική των επιχειρήσεων και να ενισχύσουν τη δυναμική ηγεσιών και εργαζομένων, συνεισφέροντας σε επιχειρηματικές επιτυχίες».

Ο κύριος Mark Gussetti, Senior Learning Consultant της Mindset & Kirkpatrick Facilitator, στην παρουσίασή του με τίτλο “Becoming a Trusted HR Advisor” μίλησε για την υλοποίηση των επιχειρηματικών στρατηγικών, τη δημιουργία ευκαιριών, την ανάγκη κατανόησης των αναγκών του εργαζόμενου δυναμικού της επιχείρησης και την προστιθέμενη αξία που δημιουργείται από την κατάλληλη αξιοποίηση του HR προς όφελος όλων των τμημάτων μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού. «Οι οργανισμοί έχουν στρατηγική. Δεν θα μιλήσω για το πώς αυτές οι στρατηγικές υλοποιούνται αλλά για το πώς δημιουργούνται ευκαιρίες. Το HR προσδιορίζεται από αυτά που προσφέρει, τα αποτελέσματα που παράγουν προστιθέμενη αξία στην επιχείρηση και κατά συνέπεια στους πελάτες της, τους επενδυτές και τους εργαζομένους της».

Από τη μεριά της, η κυρία Νάνσυ Παπαλεξανδρή, ομότιμη καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην ομιλία της με τίτλο «Οι εξελίξεις στον χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού» αναφέρθηκε στις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις στον τομέα του HR, στη συμβολή του τομέα διεθνώς, στις προκλήσεις στην Ελλάδα της κρίσης καθώς και στη μελλοντική εξέλιξη του χώρου. Αναφερόμενη στις διεθνείς έρευνες των τελευταίων 20 ετών, επεσήμανε τη θετική επίδραση του HR στην αύξηση της αποδοτικότητας, της δέσμευσης και της ευζωίας των εργαζομένων, τη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης, την αύξηση της οργανωσιακής αφοσίωσης και της εργασιακής ικανοποίησης, τη βελτίωση του οργανωσιακού κλίματος και τη μείωση των συγκρούσεων και της διάθεσης προς αποχώρηση. Σύμφωνα με την κυρία Παπαλεξανδρή, ανάμεσα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας στην Ελλάδα της κρίσης συγκαταλέγονται η διατήρηση της δέσμευσης και η βελτίωση του ηθικού των εργαζομένων, ο εξορθολογισμός των διαδικασιών και η υλοποίηση αλλαγών, η ανάπτυξη καινοτομίας και δημιουργικότητας, η ανάπτυξη νέων απαιτούμενων δεξιοτήτων, η χρήση και αξιοποίηση των Business Analytics, η διαχείριση και η ανάπτυξη ταλέντων και η προβολή του κοινωνικού προσώπου της επιχείρησης.

Στο Panel I: «Η αρχιτεκτονική του εργασιακού τοπίου στην Ελλάδα», με συντονίστρια την κυρία Νάνσυ Παπαλεξανδρή, ομότιμη καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συμμετείχαν οι ομιλητές: Δημήτριος Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος, ΑγροΝέα, Σοφία Κουκουρλή, Σύμβουλος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευσης-Συστημάτων Ποιότητας, Πέτρος Ραπανάκης, Employee and Labor Relations Consultant, και Σπύρος Ακρίβος, Οργανωσιακός Σύμβουλος Gestalt, Μουσικός, Educament, Ακτινολόγος Τεχνολόγος.

Ο κύριος Ραπανάκης μίλησε για τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, οι οποίες γίνονται όλο και πιο ανελαστικές. Δηλαδή έχουν αρχίσει οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν την εκ περιτροπής και τη μερική απασχόληση πολύ περισσότερο από όσο στο παρελθόν. Επίσης παραδέχθηκε ότι πολλές επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται τις νέες ρυθμίσεις για να παρουσιάζουν την πλήρη απασχόληση ως μερική απασχόληση. Ο κύριος Μιχαηλίδης μίλησε για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας μέσω συνεργατικών επιχειρήσεων, οι οποίες αν οργανωθούν σε αντίστοιχες δομές, μπορούν να δημιουργήσουν χρήσιμα προϊόντα και υπηρεσίες και να λύσουν ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος της ανεργίας που μαστίζει εδώ και χρόνια τη χώρα μας. Η κυρία Κουκουρλή αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν τα outplacement προγράμματα για την επανατοποθέτηση των στελεχών στην αγορά εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι μέσω αυτών των προγραμμάτων οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους και να βρουν μια νέα θέση στην αγορά. Παρόλα αυτά, η αποτελεσματικότητα του outplacement είναι δύσκολο ακόμα να μετρηθεί. Ο κύριος Ακρίβος, από την πλευρά του, τόνισε ότι το Gestalt βοηθά στην κατεύθυνση να έχει ο εργαζόμενος μεγαλύτερη επίγνωση του τι έχει μεγαλύτερη σημασία γι’ αυτόν από την εργασία του, ώστε να μπορεί να βελτιώνεται τόσο ο ίδιος όσο και το αποτέλεσμα της δουλειάς του.

Ο Γιώργος Φλέσσας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Civitas ΑΕ, επικέντρωσε την ομιλία του στη γενικότερη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και στους λόγους για τους οποίους βρέθηκε στην τωρινή της κατάσταση. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι είναι από τους σπουδαιότερους stakeholders μιας επιχείρησης και είναι δυστυχώς υποχρεωμένοι να δρουν και να εργάζονται στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον παρατεταμένης ύφεσης, στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα. Ο κύριος Φλέσσας θεωρεί ότι η πόλωση των πολιτών και γενικότερα του εκλογικού σώματος εντείνεται, η αναντιστοιχία μεταξύ λόγων και έργων των πολιτικών αυξάνεται, ενώ περιθωριακές δυνάμεις, όπως η Χρυσή Αυγή, έχουν βρει χώρο στη Βουλή. Σε αυτό το περιβάλλον, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι δίνουν αγώνα επιβίωσης ενώ η πρόβλεψη του κυρίου Φλέσσα είναι ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια σε φάση μετάβασης.

Στο PANEL II «HR Community: Υπηρετώντας την Ελληνική Επιχειρηματικότητα», με συντονίστρια την κυρία Μαρία Γεωργαλά, κοινωνιολόγο-σύμβουλο σταδιοδρομίας της DEA Επικοινωνίας & Πληροφορίας-GCDF, συμμετείχαν οι ομιλητές: Βασίλειος Αϊβαζίδης, Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Βαρβάρα Ασημακοπούλου, ΜΒΑ, ACC, President, International Coach Federation Greece Chapter (ICF), Γιάννης Κουτράκης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Nοτιοανατολικής Ευρώπης, IBM, Δημήτρης Παυλόπουλος, Founder & CEO, Ecinisi Business Centers.

Ο κύριος Κουτράκης τόνισε την αξία της τεχνολογίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων, τη δυναμική των social media, τη μετακίνηση του κεφαλαίου και την αξία του coaching. «Η εποχή είναι exciting. Η τεχνολογία έχει μεγάλο αντίκτυπο στα μοντέλα λειτουργίας των επιχειρήσεων. Τα social media παράγουν χρήματα. Υπάρχει μετακίνηση του investment και επαλήθευση της μετακίνησης του κεφαλαίου από τη δύση στην ανατολή, που επικυρώνει τη θεωρία του ανυπόμονου κεφαλαίου».

Ο κύριος Αϊβαζίδης μίλησε για την ανάδειξη των δυνάμεων του εργαζόμενου δυναμικού, την ανάγκη γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ των επιχειρηματικών στόχων και των ανθρώπων, την αξία της ενδοεπιχειρηματικότητας και της προσαρμοστικότητας στις νέες εξελίξεις και την ικανότητα λήψης κρίσιμων αποφάσεων. «Τα στελέχη του ανθρώπινου δυναμικού μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και ανάδειξη των δυνάμεων του εργαζόμενου δυναμικού που βρίσκονται σε “ύπνωση”, προς όφελος της επιχείρησης, οι άνθρωποι του HR πρέπει να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των στόχων και των ανθρώπων. Ο καινούριος ρόλος του στελέχους της διεύθυνσης του HR αντλεί πολύτιμα στοιχεία από τη συμβουλευτική ψυχολογία, την αυτογνωσία και την αγάπη για τον άνθρωπο.

Ο κύριος Παυλόπουλος, από τη μεριά του, τόνισε πως οι νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν ακριβώς την ίδια ανάγκη που έχουν και τα παραδοσιακά λειτουργικά μοντέλα επιχειρήσεων, με τη διαφοροποίηση ότι μια startup λειτουργεί προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης δικτύων ανταλλαγής υπηρεσιών αντί προσλήψεων. «Οι νεοφυείς επιχειρήσεις –startups– δεν διαφοροποιούνται ως προς τα παραδοσιακά μοντέλα επιχειρήσεων στο κομμάτι του HR. Όπου υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει ανάγκη διαχείρισής τους. Στις startups παρακινούμε ανθρώπους να υιοθετήσουν δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών αντί να κάνουμε προσλήψεις».

Η κυρία Ασημακοπούλου μίλησε για την ανάγκη υποστήριξης λύσεων coaching, για τον ανθρώπινο παράγοντα, που συμβάλλει τα μέγιστα σε έναν οργανισμό ή μια επιχείρηση, και για την αλλαγή κουλτούρας, ώστε να δοθεί βάρος στην ανακάλυψη στοιχείων που εκλείπουν στις μέρες μας. «Οφείλουμε να σταθούμε στην αφοσίωση και το ενδιαφέρον μας προς τον ανθρώπινο παράγοντα, να ξανα-ανακαλύψουμε στοιχεία που έχουμε χάσει και να τα εντάξουμε στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις. Χρειάζεται αλλαγή σε όλους τους τομείς. Η πραγματική αλλαγή ξεκινάει από μέσα μας και μετουσιώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Από τη μεριά του ο Mike Booker, Managing Director, The Network, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας με τίτλο: «GLobal Talent Survey: Παγκόσμια κινητικότητα ανθρώπινου δυναμικού, τα ευρήματα για την Ελλάδα», αναφέρθηκε στη κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, τους παγκόσμιους δείκτες που σκιαγραφούν τη διαφοροποίηση ποιοτικά μετρήσιμων στοιχείων ανάμεσα στις χώρες της Βόρειας και Νότιας Ευρώπης ως προς το HR καθώς και τους δημοφιλείς προορισμούς για εργασία. «Μελέτες παγκοσμίως έχουν δείξει ότι σε χώρες όπως η Γερμανία παρατηρούνται αντίθετες τάσεις απ’ ότι σε χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, όπου οι νέοι αποφασίζουν να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό, κάτι το οποίο δε συμβαίνει στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Στις τέσσερις πρώτες θέσεις, από τους δέκα πιο δημοφιλείς προορισμούς για αναζήτηση εργασίας, βρίσκονται οι Η.Π.Α, ο Καναδάς, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο».

Η κα. Άννα Kαραδημητρίου, Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια Καταναλωτικών Ερευνών, Focus Bari A.E, στη παρουσίαση της με τίτλο: «Η σημασία των social media στην πρόσληψη προσωπικού», αναφέρθηκε στους δείκτες τεχνολογίας στην Ελλάδα, εμβαθύνοντας ως προς την παγιωμένη ισχύ των κοινωνικών δικτύων στην διαδικασία αναζήτησης εργασίας και ανεύρεσης στελεχών.

Ο κ. Γιώργος Ζαφειρίου, CEO, Comergon SA Risk Managers Insurance Brokers στην παρουσίαση του με θέμα: Employee Benefits: Transitioning from abrokerto atrusted consultant & HR Services Providerαναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα Human Resources των επιχειρήσεων σε ότι αφορά την επιλογή των κατάλληλων προγραμμάτων και καλύψεων για το προσωπικό τους. Ο κ. Ζαφειρίου ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο εταιρείες όπως η Comergon μπορούν να βοηθήσουν τους HR managers ώστε να διαχειρίζονται τα ασφαλιστικά θέματα που προκύπτουν με τις ασφαλιστικές εταιρείες όπως για παράδειγμα η διεκδίκηση των claims και η αποσαφήνιση των καλύψεων που έχουν ή δεν έχουν οι εργαζόμενοι με το κάθε πρόγραμμα κλπ.

Στο Panel III: «Οικοσύστημα HR: Εργαλεία για αποτελεσματική Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού» με συντονιστή το Γιώργο Μπιθυμήτρη, Διδάκτωρ Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Project manager, Όμιλος ΑΠΟΨΗ (Υπηρεσίες Εκπαίδευσης & Συμβουλευτικής) συμμετείχαν οι ομιλητές, Γιώργος Ζαφειρίου, CEO, Comergon SA Risk Managers Insurance Brokers, Ιωάννης Άγγελος Λιάτσος, HR Management Consultant & Co-Owner of Great Escape intelligent Entertainment & Shareholder of Kastelorizo Group, Καλλιόπη Μαρίνη, Ψυχολόγος Msc., Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ISON/PSYCHOMETRICA, Αθηνά Π. Ντόβα, COO & Co-Founder, Owiwi, Βασίλειος Γ. Πρασσάς, Εμπορικός Διευθυντής & HR Director, Όμιλος Εταιρειών Epsilon Net.

Ο κ. Λιάτσος τόνισε την αξία του ανθρώπινου παράγοντα στις επιχειρήσεις και τα στοιχεία που συμβάλλουν στην ανάπτυξη κινήτρων προς τους εργαζομένους. Ο HR Manager οφείλει να προσφέρει κίνητρα στους εργαζόμενους ώστε το προσωπικό να είναι motivated. Οι εταιρείες πρέπει να επενδύουν στην εξέλιξη και στη βελτίωση των εργαζομένων και κατά συνέπεια στους ανθρώπους τους.

Η κα. Μαρίνη αναφέρθηκε στην αξία και συμβολή των ψυχομετρικών μέσων στο τομέα του HR, στην εκπαίδευση των εργαζομένων και στην εδραίωση κουλτούρας επένδυσης στο εργαζόμενο δυναμικό. Μείζονα θέματα αποτελούν η ηγεσία, η παρακίνηση, η δυνατότητα επίλυσης συγκρούσεων. Η εκπαίδευση λειτουργεί ως καθρέφτης, καθώς τα ηγετικά στελέχη μπορούν να δουν σ’ αυτούς τους ηγέτες των ομάδων τους.

Ο κ. Πρασσάς μίλησε για την ανάγκη ενοποίησης των λειτουργιών μιας επιχείρησης, την επαρκή επιστημονική εξυπηρέτηση, τη προσαρμοστικότητα στις εξελίξεις της αγοράς και την καινοτομία της σκέψης. Καινοτομία είναι το ν’ ακούμε και να προσαρμοζόμαστε. Ο εργοδότης πρέπει να έχει τη δυνατότητα εξωστρέφειας, παρέχοντας τα εργαλεία που συμβάλλουν στην αυτοεξυπηρέτηση των εργαζομένων.

Η κα. Ντόβα από τη μεριά της υπογράμμισε τις νέες τάσεις στο χώρο του HR, για την εισαγωγή τεχνικών παιχνιδιού στη Διεύθυνση του εργαζόμενου δυναμικού, το loyalty engagement, την αξία του Business simulation στις καθημερινές δραστηριότητες της επιχείρησης και τη δυναμική της αντίστροφης λειτουργίας που συμβάλλει στην επίτευξη των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων.

Ο κ. Ζαφειρίου στάθηκε στην απελευθέρωση των resources που προκύπτουν από τις ομαδικές ασφαλίσεις που λειτουργούν αντισταθμιστικά εξαιτίας στη διατήρηση των μισθών στα ίδια επίπεδα, μειώνοντας το ποσοστό μόχλευσης και μεγαλώνοντας παράλληλα το φορολογικό όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν 20 με 25 εργαζόμενους.

Case Studies

Ο κ. Βασίλης Πρασσάς, Εμπορικός Διευθυντής & HR Director του Ομιλίου Εταιρειών Epsilon Net, στην παρουσίαση του με τίτλο «Η διασφάλιση της Νομιμότητας του εργοδότη από τις αλλαγές της νομοθεσίας, Πυλώνας ανάπτυξης της επιχείρησης» τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα στελέχη HR των επιχειρήσεων:

  • Κατά 78% Δίνουν πολύ μεγάλη βαρύτητα τόσο στην άρτια και ορθή διαχείρισης της Μισθοδοσίας

  • Κατά 68% Θεωρούν αναγκαία και επιβεβλημένη την παροχή τεκμηριωμένης επιστημονικής (εργατικής και ασφαλιστικής ) υποστήριξης

  • Κατά 63% Ενσωματώνουν Εργαλεία Αυτοεξυπηρέτησης Εργαζομένων

Ο κ. Πρασσάς υπογράμμισε ότι στην πρόσφατη περιοδεία που έκανε η Epsilon Net, έγινε άμεσος αποδέκτης της αγωνίας και της αβεβαιότητας που επικρατεί στην αγορά μετά από την καταιγίδα των αλλαγών που έχουν επέλθει στο εργασιακό τοπίο την τελευταία 3ετία αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα

Στην Παρουσίαση τους ο Ηλίας Βαρθολομαίος, CEO & Co-Founder, Owiwi & η Αθηνά Ντόβα, COO & Co-Founder, Owiwi, αναφέρθηκαν στο πώς γίνεται σήμερα η επανατοποθέτηση των στελεχών στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό τόνισαν ότι όπως είπε και ο Πλάτωνας είναι πιο εύκολο να μάθεις έναν άνθρωπο παίζοντας για μια ώρα μαζί του παρά συζητώντας για ένα χρόνο μαζί του. Δηλαδή στάθηκαν στο γεγονός ότι σήμερα ο χρόνος αξιολόγησης του προσωπικού ή η διαδικασία πρόσληψης του έχει αυξηθεί κατά 48% δυσχεραίνοντας έτσι το έργο της διεύθυνσης HR των επιχειρήσεων. Επίσης είπαν ότι μία κακή πρόσληψη μπορεί να επιβαρύνει την επιχείρηση κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ και να αποτελέσει τόσο κακή επένδυση που η απόδοση της να φτάσει στο αρνητικό ποσοστό του -300%. Έτσι οι επιχειρήσεις δίνουν μεγάλο βάρος στο να βελτιώσουν την τεχνική προσλήψεων τους έτσι ώστε να ελαχιστοποιούν την πιθανότητα λανθασμένων προσλήψεων.

Η κα Κονδυλένια Γουρδουβέλη, ‎HCM/ ‎HRMS Solutions Division Manager της Uni Systems, ανέλυσε στο κοινό του HR Community Conference τις τάσεις της αγοράς HCM, η οποία στην εποχή των ραγδαίων εξελίξεων και αλλαγών υποδεικνύει την ανάγκη προσαρμογής των σύγχρονων οργανισμών στις νέες προοπτικές ανάπτυξης.»

Ο κ. Ιωάννης Άγγελος Λιάτσος, HR Management Consultant & Co-Owner, Great Escape, στην παρουσίασή του με τίτλο: «Πώς τα Escape rooms μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα χρήσιμο εργαλείο για το HR» αναφέρθηκε στο Great Escape intelligent entertainment. Ένα εναλλακτικό ομαδικό παιχνίδι το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για το ΗR. Οι ομάδες πρέπει να αποτελούνται από 2-6 άτομα, οι οποίες κλειδώνονται σε ένα θεματικό δωμάτιο, όπου υπό την πίεση του χρόνου θα πρέπει να συνεργαστούν, να σκεφτούν, να δημιουργήσουν, να παρατηρήσουν ώστε να αντιληφθούν τι πρέπει να κάνουν έχοντας ως στόχο να ολοκληρώσουν μία σειρά διαδραστικών γρίφων ώστε να καταφέρουν να βγούνε από το δωμάτιο σε όσο το δυνατόν καλύτερο χρόνο με όσο το δυνατόν λιγότερη βοήθεια από τον Game Master. 

Η διοργάνωση του forum πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία των:

PREMIERE SPONSOR: EPSILON NET

ASSOCIATE SPONSORS: MANPOWERGROUP, STIRIXIS

CONFERENCE SPONSORS: CONFERIENCE, ICF GREECE, ΚΕΚ/ ΟΠΑ, INNEWS, INTERAMERICAN, MDATA, UNISYSTEMS

CORPORATE PARTICIPATIONS: COMERGON, GREAT ESCAPE, MONDIAL ASSISTANCE, NEW YORK COLLEGE

RESEARCH SPONSOR: FOCUS BARI

PRINT SPONSOR: PRESSIOUS ARVANITIDIS

Υπό την αιγίδα των:

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ)

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ)

Communication Partner:

Civitas ΑΕ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Σοφία-Αφροδίτη Βουλγαράκη, Communication & PR Manager, Ethos Media SA, τηλ. 210 9984901, voulgaraki.s@ethosmedia.eu

Επόμενο Συνέδριο

Social Media

Επικοινωνία

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με την HR Community και το συνέδριο/βραβεία, επικοινωνήστε μαζί μας:

hr@skywalker.gr
+30.210.9730280