Κορκίδης Βασίλης

Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Πρόεδρος Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής


Ο Βασίλης Κορκίδης γεννήθηκε στον Πειραιά.

Αποφοίτησε από την ελληνο-γαλλική Σχολή Πειραιά «Saint Paul» και συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Southampton, όπου σπούδασε ναυπηγός με πτυχίο (BSC Honors) στη Ναυπηγική και Διαχείριση Πλοίων. Απέκτησε master στο Ναυτικό Δίκαιο (LLM) και το Διεθνές Εμπόριο και Μεταφορές (MSC).

Διευθύνει τις δύο οικογενειακές επιχειρήσεις με έδρα τον Πειραιά, που δραστηριοποιούνται από το 1961 στις εισαγωγές-εξαγωγές ηλεκτρολογικού υλικού και εφοδιασμού ναυτιλίας και βιομηχανίας.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής Ασφάλειας της Εργασίας, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME), μέλος του Δ.Σ. της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.

Είναι πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της EuroCommerce, μέλος στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Επόμενο Συνέδριο

Social Media

Επικοινωνία

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με την HR Community και το συνέδριο/βραβεία, επικοινωνήστε μαζί μας:

hr@skywalker.gr
+30.210.9730280